Shirin Van Anrooij verlengt contract met drie jaar

CYCLOCROSS NETHERLANDS VESTINGCROSS HULST
Europees beloftenkampioene in het veld Shirin Van Anrooij (20) heeft haar contract bij Baloise Trek Lions (in het veld) en Trek - Segafredo (op de weg) met drie jaar verlengd. De vice-wereldkampioene veldrijden bij de beloften blijft zo tot zeker eind 2025 aan boord.

Shirin Van Anrooij zette afgelopen winter een ferme stap in het veld. Ze schitterde in oktober door in Amerika met de Jingle Cross haar eerste profoverwinning op haar naam te schrijven.

In november kroonde onze renster met de kamerbrede smile zich tot Europees beloftenkampioene op de VAM-berg. Daarna liet ze zich opmerken door tussen de elite naar podiumplekken te rijden in onder andere Loenhout en Hamme. Op het wereldkampioenschap in Fayetteville strandde ze op een zucht van de wereldtitel bij de beloften.

Ook op de weg liet onze jonge renster zich bij Trek Segafredo in de klassiekers opmerken: een 9de plek in de Strade Bianche, 13de in de Waalse Pijl, 16de in de Amstel Gold Race en 16de in Luik-Bastenaken-Luik waren enkele opmerkelijke wapenfeiten.

Shirin Van Anrooij:

“Ik wilde heel graag in deze ploeg blijven. Ik hebben de afgelopen twee jaar grote stappen gezet en wil dit de komende jaren verderzetten. Ik haal als renster kracht uit een vertrouwde omgeving en Baloise Trek is voor mij tot een tweede thuis uitgegroeid.”

“De crosstrainingen in België, de omkadering in de binnen-en buitenlandse wedstrijden, de tips en tricks van o.a. teammates Lars (Van der Haar) en Lucinda (Brand) bij de wedstrijden. Al die dingen opgeteld maken dat ik me in deze omgeving thuisvoel en helemaal mezelf kan zijn. Na mijn zware valpartij in Tabor eind 2020 had ik het moeilijk. Ik miste vertrouwen, maar stap voor stap bouwde ik samen met de ploeg aan de weg terug.”

“Tijdens de Amerikatrip in oktober 2021 volgde de déclic. Dat resulteerde in uitslagen die ik voor het veldritseizoen nooit verwacht had. Eric, Sven en Karen geven me vertrouwen en dat maakte me zowel mentaal als fysiek – op technisch vlak – een stuk sterker.”

“De op een haar na gemiste wereldtitel in Fayetteville was een emotionele afsluiter van het veldritseizoen. De ploeg was er om me op te vangen in die moeilijke momenten. Mede daardoor kon ik de knop omdraaien richting het wegseizoen, met onverwacht goede resultaten tot gevolg. Het bewijs voor mezelf dat ik met een goede indeling resultaten in het veld bij Baloise Trek kan combineren met een sterke voorjaarscampagne bij Trek – Segafredo.”

Deel dit bericht