Sterk leeuwenblok in Berencross, Toon op podium

CYCLOCROSS BERENCROSS MEULEBEKE
In de tweede manche van de Ethias Cross in het West-Vlaamse Meulebeke reed Belgisch kampioen Toon naar de derde podiumplek. "Ik zoek geen uitvluchten. De andere twee waren vandaag gewoon sterker. Ik mik op de zwaardere crossen die er binnenkort aankomen."

Een sterk collectief leeuwen trad in West-Vlaanderen naar voren in de Berencross, de 2de manche van de Ethias Cross. Toon, Quinten, Corné en Jim startten sterk en maakten deel uit van een kopgroep van zes renners.

Toon moest uiteindelijk enkel zijn meerdere erkennen in Vanthourenhout en Iserbyt. Onze Belgische kampioen finishte 3de. Lars klopte Quinten in een heftig sprintje om plek 5. Ook Corné (7de) en Nicolas (9de) finishten op de top-10. Jim eindigde na een sterke eerste crosshelft net buiten die top 10. Beloften Yentl en Andreas (materiaalpech) finishten 25ste en 35ste.

Toon Aerts (3de):

“Dit is niet mijn favoriete parcours. Maar er zijn geen uitvluchten, de andere twee renners op het podium waren vandaag gewoon sterker. Ik doe dit wel graag, maar voel dat dit technische parcours niet helemaal mijn ding is. Een veldritseizoen bestaat uit snelle en trage crossen. Op dit snelle parcours mag ik tevreden zijn met een podiumplek. In zwaardere crossen als Gavere en de Koppenberg wil ik binnenkort wel strijden voor de zege.”

Lars Van der Haar (5de):

“Ik merkte al snel dat ik met een verkeerde bandenspanning was gestart. Ik heb te lang getwijfeld om te wisselen. Op een bepaald moment moest ik dan wisselen, maar daar verloor ik heel wat tijd mee. Ik rijd een sterk tweede deel van de cross en betwist in een heftig sprintje met Quinten nog de 5de plaats.”

Uitslag

1. Michael Vanthourenhout
2. Eli Iserbyt
3. Toon Aerts
5. Lars Van der Haar
6. Quinten Hermans
7. Corné Van Kessel
9. Nicolas Cleppe
11. Jim Aernouts
25. Yentl Bekaert
35. Andreas Goeman

Bij de vrouwen maakte Ellen bijna de hele cross deel uit van een kopgroep van negen rensters. Pas in de laatste twee rondes moest Ellen de koploopsters laten rijden: “Ik voelde me goed, al hing ik wel wat aan de rekker in de kopgroep. Dat is nu eenmaal mijn manier van rijden. Ik plak niet op het wiel van mijn concurrentes. Mijn conditie stelt me tevreden, maar de concurrentie rijdt ook sterk. In de slotronde slaagde ik er nog in om jong veulen Manon Bakker af te houden voor de 8ste stek.” Marthe Truyen finishte als 17de (5de belofte).

Uitslag

1. Ceylin Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Inge Van der Heijden
8. Ellen Van Loy
17. Marthe Truyen

Deel dit bericht