Telenet Fidea Lions presenteren kern voor winter 2018-2019

coverfs0109
Op een zonovergoten Balenberg stelden de Telenet Fidea Lions zaterdagnamiddag hun ploeg voor het veldritseizoen 2018-2019 voor aan supporters, pers en partners. Aan het Sven Nys Cycling Center werden de 12 renners en rensters door teammanager Sven Nys voorgesteld aan het publiek. Samen reden ze daarna enkele toertjes op de Balenberg.

“De Telenet Fidea Lions zijn de voorbije twee jaar enorm geëvolueerd”, aldus algemeen manager Sven Nys. We hebben altijd gezegd dat we meer wilden zijn dan alleen een cyclocrossteam. “We willen blijven innoveren en echte veldritambassadeurs zijn. Dat doen we o.a. met de Sven Nys Cycling Academy, het AA Drink Jongerenteam en in samenwerking met onze trouwe partners Telenet en Fidea.”

Dames

Marthe Truyen maakte op 1 maart als eerste jeugdrenner de overstap maken van het AA Drink Jongerenteam naar de Telenet Fidea Lions. “Ze heeft dus haar eerste zomer bij de Telenet Fidea Lions afgewerkt en een nog professionelere voorbereiding op haar CX-seizoen gehad”, aldus ploegleider Kris Wouters. Ook Fleur Nagengast, eindwinnares van de wereldbeker voor U23 dames afgelopen winter, tekent opnieuw present. Kris Wouters: “CX-technisch zijn er nog vorderingen mogelijk, maar fysiek is Fleur één van de sterksten van haar leeftijdsgroep. Deze winter zal Fleur op zoek gaan naar de bevestiging. Verder kunnen we ook rekenen op Ellen Van Loy, onze rots in de branding. Ellen staat er elke cross opnieuw, straalt plezier uit en geeft vertrouwen aan de twee youngsters.”

Beloften

Twee beloften maken deel uit van de U23-ploeg van de Telenet Fidea Lions: Yentl Bekaert en Andreas Goeman. “Yentl Bekaert heeft een moeilijke zomer achter de rug, door een aantal fysieke ongemakken waarvan de oorzaak nog altijd niet 100% duidelijk is. Daardoor start Yentl met wat twijfels aan het seizoen, maar we zijn er van overtuigd dat eens zijn gezondheid weer op punt staat zijn talent opnieuw zal komen bovendrijven”, aldus een hoopvolle Kris Wouters. “Andreas Goeman heeft de overgang van een wegseizoen als junior naar eentje als U23/elite heel goed verteerd. Hij heeft ons zelfs positief verrast! Hij heeft een enorme stap vooruit gezet, zowel sportief als qua aanwezigheid in de groep. Ik ben ervan overtuigd dat Andreas mee zijn stempel zal drukken bij de beloften.”

Heren Elite

Thijs Aerts, Toon Aerts, Lars Van der Haar, Corne Van Kessel, Quinten Hermans, Nicolas Cleppe en Jim Aernouts vormen het solide blok bij de profs. “Thijs Aerts start aan zijn eerste winter als eliterenner, dus de druk om elke week cross te maken als laatstejaars belofte valt weg”, stelt Wouters. “Maar in de plaats komt een andere druk. Thijs moet er namelijk voor zorgen dat hij in de top 50 van de UCI-ranking blijft zodat hij een certitude is voor de wereldbekers. Nicolas Cleppe heeft qua inhoud/motor ook dit jaar weer een stap gezet. Dat heeft hij in de zomer laten zien. Jim Aernouts is dan weer één van de renners waarvan buitenstaanders zijn belang niet altijd naar waarde kunnen schatten. Jim is het verlengstuk van de ploegleiders, een harde werker met oog voor detail” verzekert Wouters.

Volgens Wouters houdt de ploeg zich opnieuw klaar voor een blitsstart van Quinten Hermans: “Voor het grote publiek is Quinten diegene die afgelopen zomer de grootste stap heeft gezet. In de Baloise Belgium Tour en Tour de Wallonie liet Quinten zich opmerken. Corne Van Kessel is dan weer onze standvastigste renner. Corne rijdt heel stabiel goede resultaten in de top-10 van de wereld.”

Toon Aerts verwacht Wouters iets later in de winter: “Toon is van nature wat beter als hij wat crossen in de benen heeft, dat weten we. Die latere crossen liggen hem ook een stuk beter. Hij is uitgegroeid tot de 3 à 4 beste renners in de wereld. Toon moet zeker kunnen meestrijden voor het eindpodium in de klassementen. Bovendien straalt hij vertrouwen uit en neemt hij zijn status op.” Tot slot is er last but not least Lars Van der Haar. “Lars heeft een moeilijke winter achter de rug door onzekerheden, pech en fysieke ongemakken. Maar dat is nu achter de rug. Lars geeft momenteel blijk van veel vertrouwen. Hij heeft goede testen afgelegd en is terug op zijn niveau.”

Deel dit bericht