TFL verdedigen leidersplaats met verve in hectische rit

0408-2
Na zijn derde ritzege op vrijdag werden Quinten en de Telenet Fidea Lions zaterdag bestookt in de derde etappe van de Flèche du Sud. De ploeg werkte samen als één blok en verdedigde de leiderstrui met verve.

Kris Wouters (ploegleider):

“Het was een hectische dag. Onze ploeg werd de hele etappe bestookt. Corné en Jim offerden zich op als ideale ploegmaats en knapten veel werk op in het eerste deel van de etappe. Zo sneden we de finale aan met vier renners in het uitgedunde peloton: Lars, Nicolas, Toon en Quinten. Samen met een andere ploeg rekenden onze mannen in de slotfase een ontsnapping van vier renners in.”

“In een gevaarlijke finale in Roeser kreeg Quinten te kampen met materiaalpech. Gelukkig voor ons gebeurde dat in de laatste drie kilometer en verliest hij dus geen tijd in het algemene klassement. We behouden de leiderstrui van Quinten en de bergtrui van Toon. Zondag vangen we de verraderlijke laatste etappe naar Esch-sur-Alzette aan met één doel: de eindzege veiligstellen. In het klassement hebben Quinten en Toon een mooie voorsprong. We zitten dus in een ideale uitgangspositie.”

Etappe 2

1. Quinten Hermans
2. Karel Hnik
3. Toon Aerts

Etappe 3

1. Coen Vermeltfoort
2. Michael Carbel
3. Lukas Rüegg
15. Toon Aerts

Klassement

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts + 00:14
3. Stef Krul + 01:22
4. Karel Hnik + 03:23

Deel dit bericht