Thibau Nys succesvol geopereerd na sleutelbeenbreuk

thibaunys2
Bij een lelijke smak in de eerste wereldbekermanche in Waterloo zondag liep Thibau Nys een sleutelbeenbreuk op. Hij werd gerepatrieerd naar België en onderging dinsdag succesvol een operatie bij dr. Toon Claes in het AZ Herentals.

Thibau Nys:

“We zijn nu twee dagen na mijn operatie en ik voel me al een stuk beter. Dinsdag ben ik na mijn landing in Brussel meteen naar het AZ Herentals gereden. Ik had het geluk dat ik meteen op de operatietafel kon bij dokter Toon Claes. De operatie is eigenlijk heel vlot verlopen. Ze hebben een plaatje aangebracht om het sleutelbeen te fixeren.”

“De eerste momenten na de operatie voelde ik me nog heel moe. Ik heb veel geslapen de afgelopen 48 uur. De eerste nacht heb ik nog in het ziekenhuis doorgebracht. Twee dagen later voel ik wel al progressie. Ik kan meer bewegingen maken en de linkerarm voelt al flexibeler aan. Ik heb er goede hoop op dat ik dit weekend rustig op de rollen zal kunnen fietsen en stelselmatig kan opbouwen. We hebben met Toon Claes afgesproken om over twee weken een check-up te laten doen. Dan zullen we samen bekijken wanneer een comeback in het veld mogelijk wordt.”

Deel dit bericht