Tom bekroont sterke ploegprestatie met tweede plek in Loenhout

CYCLOCROSS DVV INSURANCE TROPHY ESSEN
Tom heeft opnieuw een schitterende prestatie in Loenhout afgeleverd. Na zijn zege vorig jaar spurtte hij nu naar een schitterende tweede plek. Toon miste voor de derde keer op rij nipt het podium. Ook Corné en Jim nestelden zich in de top tien.

Onze leeuwen hebben een sterke Azencross achter de rug. Met vier kwamen ze aan de start en allemaal stonden ze na afloop in de top tien. Het begon al goed toen in de eerste rondes iedereen mee was in de ruime kopgroep op het snelle parcours.

Toen in de finale enkel nog Toon en Tom meestreden voor de zege, wilden ze hun numeriek overwicht uitspelen. Tom liet het gat vallen voor Toon. Mathieu Van der Poel doorzag het manoeuvre en probeerde snel in het gat te duiken, maar kwam daarbij zwaar ten val.

‘Hopelijk kwam dat niet door mij’, vertelde Tom achteraf. ‘Als dat wel zo is, wil ik me hiervoor excuseren. Ik wilde een klein gaatje geven aan Toon, maar Mathieu kwam met een rotvaart voorbij en viel zwaar. Ik mag hopen dat hij niet lang out is.’

Nadien pakte wereldkampioen Wout Van Aert het commando over en reed naar de overwinning. Achter hem spurtte Tom na zijn zege vorig jaar naar een glansrijke tweede plaats.

‘Heel blij om nog eens voor de zege te kunnen rijden’, glunderde hij. ‘Op voorhand had ik hier sowieso voor getekend. Toch voel ik een beetje ontgoocheling. Ik maakte een aantal foutjes op het einde waardoor ik mezelf uitschakel voor de zege. Tijd om meer voor de overwinning te strijden en met de druk om te kunnen. Ik pak het als een goede les voor de toekomst.’

Bijna stond ook Toon voor eigen publiek op het podium. Maar na een sterke wedstrijd moest hij voor de derde keer op rij tevreden zijn met een vierde plaats. ‘Klote’, vloekte hij achteraf. ‘Weeral doe ik mee voor de derde plek, maar kom ik op het einde net tekort. Ik hoop binnenkort wat meer geluk te hebben. Ik wil op dat podium en zal het blijven proberen.’

Naast Tom en Toon was het met nog twee renners Telenet Fidea troef in de top tien. Corné kwam over de streep als zesde en Jim finishte op een negende plaats.

Deel dit bericht