Tom derde in Baal, Ellen sluit moeilijke periode af met dappere 9de plek

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL U23
Tom reed naar een mooie derde plek in de Grote Prijs Sven Nys. Op een modderige Balenberg kon hij na een moeizame start nog een podiumplek bemachtigen. Andreas eindigde 14de. Bij de dames eindigde Ellen dapper 9de na een moeilijke periode.

In de eerste ronde liep het mis voor Tom. In de gladde afdaling kwam hij ten val en verloor zo kostbare tijd. Uit de achtergrond kon hij nog terugkeren naar positie drie. Samen met Iserbyt maakte hij even jacht op leider Toupalik, maar na een mindere ronde moest Tom vrede nemen met een mooie derde plaats.

Andreas verscheen door ziekte niet aan de start in Diegem, maar hij gaf op Nieuwjaarsdag al een sterke indruk. Na een moeizame opening kon hij in het slot van de wedstrijd naar de 14de plek sprinten. Thijs en Yentl verschenen in de Grote Prijs Sven Nys niet aan de start wegens ziekte.

Tom Pidcock:

“Deze prestatie is oké. Ik voelde me goed, maar bij een valpartij in de eerste ronde verloor ik veel tijd. Ik ging tegen de vlakte in de afdaling. Ik keerde terug naar Iserbyt maar kende dan een ronde vol fouten. Dan was een derde plaats mijn deel.”

“Het zou mooi geweest zijn om hier te kunnen winnen, maar ik deed het niet slecht. Nu keer ik voor het eerst in lange tijd terug naar huis en focus op het nationaal kampioenschap.”

Andreas Goeman:

“Het was niet makkelijk om in de wedstrijd te komen na mijn ziekte de vorige dagen. Maar in de tweede wedstrijdhelft vlotte het beter. Ik ben tevreden!”

Uitslag

1. Eli Iserbyt
2. Adam Toupalik
3. Tom Pidcock
14. Andreas Goeman

Ellen sluit moeilijke periode af met 9de plek

Ellen kende geen makkelijke kerstperiode. In Baal stak ze haar hoofd weer boven water in de Ijsboerke Ladies Trophy met een 9de plek op een loodzwaar parcours. In het algemene klassement bezet Ellen de 6de plek.

“Ik zit met wat twijfels. Mentaal is het niet makkelijk geweest. Maar ik sluit een zware periode nu gelukkig af met een positieve noot. Ik hou van de modder. Het was nog doenbaar! Ik had een betere dag en daar heb ik van geprofiteerd.”

“Met oudejaarsnacht moest ik traditioneel nog werken. Maar we hebben het gezellig gemaakt en ik ben op tijd gaan slapen. Deze week neem ik even gas terug en misschien passeer ik straks wel eens langs de frituur!”

Uitslag

1. Katherine Compton
2. Annemarie Worst
3. Maud Kaptheijns
9. Ellen Van Loy

Deel dit bericht