Tom snelt naar zege na thrillende slotkilometer, verzekert eindzege Wereldbeker

CYCLOCROSS WORLD CUP HEUSDEN-ZOLDER U23
Tom heeft in de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder een fabuleuze overwinning geboekt. In de laatste twintig meter kon hij met een ultieme versnelling Eli Iserbyt remonteren op het circuit van Zolder. Zo verzekerde hij zich ook van de eindzege in de Wereldbeker. Thijs werd knap vijfde.

Tom kende een mindere start en moest lang achtervolgen. Halfweg wedstrijd kon hij dan toch vooraan de aansluiting maken bij Nieuwenhuis, Iserbyt en Toupalik. In de razendspannende slotronde leek Iserbyt op weg naar de zege, maar met een ultieme inspanning kon Tom in de slotmeters de Belg nog remonteren. Dankzij de zege verzekert Tom zich ook van de leiding én de eindzege in de Wereldbeker met nog twee wedstrijden te gaan.

Thijs kon op een bepaald moment bijna vooraan de aansluiting maken. De 21-jarige renner uit Rijkevorstel finishte uiteindelijk knap vijfde. Eerstejaars Yentl en Andreas finishten als respectievelijk 22ste en 23ste.

Tom Pidcock (1ste):

“Ik maakte het mezelf moeilijk met een aantal fouten. Maar ik kon uiteindelijk nog terugkeren in de kop van de wedstrijd. De lange aankomststrook speelde zeker in mijn voordeel in de slotronde. Zo kon ik nog terugkomen in Eli zijn slipstream en hem ondanks de rugwind nog remonteren.”

“Mijn komende wedstrijden zijn Loenhout, Diegem en Baal. Vervolgens het nationaal kampioenschap, Hoogerheide en de wereldkampioenschappen. Deze week voelde ik me goed, maar vandaag liep het niet zoals ik wilde.”

“Ik vierde gisteren in België Kerstmis met mijn familie. Ze waren hier vandaag ook aanwezig.”

Thijs Aerts (5de):

“Ik voelde mij heel goed. Maar een ronde liet ik mezelf in slaap wiegen en dan reden de koplopers weg. Ik wist niet echt goed wat ik moest doen. Dorigoni wilde niet echt meewerken. Telkens als ik in het wiel zat hield hij zijn benen stil. Anders had ik bij mijn sprong de kloof wel kunnen dichten. Ik zat er eigenlijk bij, maar zat op mijn tandvlees en moest even bekomen toen Tom weer versnelde.”

“Ik was klaar om de kloof met de absolute toppers te dichten. Het is kwestie van een extra procentje om de aansluiting te maken. Hopelijk kan ik Loenhout, een thuiscross, op het podium staan.”

Uitslag

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Joris Nieuwenhuis
5. Thijs Aerts
21. Andreas Goeman
23. Yentl Bekaert

Stand Wereldbeker

1. Thomas Pidcock 240p.
2. Eli Iserbyt 210p.
3. Adam Toupalik 151p.
4. Thijs Aerts 151p.
23. Yentl Bekaert 39p.
26. Andreas Goeman 27p.

Deel dit bericht