Tom triomfeert op Koppenberg, Andreas verrast met 7de plek

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
In een razendspannende wedstrijd trok Tom bij de beloften het laken naar zich toe op de mythische Koppenberg. Eerstejaars Andreas verraste met een sterke 7de plek. Bij de dames werd Ellen ook 7de.

Een kopgroep van drie renners kleurde de wedstrijd bij de -23 jarigen. Jens Dekker, Eli Iserbyt en onze Tom Pidcock maakten het mooie weer op de Koppenberg. In de slotronde schudde Tom meermaals aan de boom. Toch kwamen de drie renners weer samen aan de voet van de akelig steile beklimming richting finish. Uiteindelijk toonde Tom zich de sterkste. Hij kroonde zich zo voor het eerst tot winnaar op de Koppenberg.

Achter hem schudde Andreas een ijzersterke wedstrijd uit zijn benen. Hij eindigde als zevende, als tweede eerstejaar belofte na Tom. Yentl startte sterk en reed rond in 10de positie. In het tweede deel kreeg hij het iets lastiger, maar hij wist toch nog beslag te leggen op een mooie 17de plek op 59 deelnemers. Dat na een bijzonder lange wedstrijd van bijna 59 minuten met zevenmaal de beklimming van de Koppenberg.

Tom Pidcock:

“Het was echt zwaar. Ik zat vrij ver bij de start en kon opschuiven naar voren. Met twee rondes te gaan viel Eli aan. In de slotronde besloot ik aan te vallen maar ik kreeg ze er niet af. In de spurt dacht ik dat Iserbyt sterker zou zijn, maar dat was niet het geval. Het was mijn eerste keer op de Koppenberg dus het is wel speciaal. Ik denk niet dat deze wedstrijd té zwaar is.”

“Vooral de bultjes maken het erg zwaar. Mijn gewicht is een voordeel op de klimmetjes, maar op de bulten was dat minder. Ik wist dat het een lange wedstrijd zou worden. Ik denk wel dat ik zaterdag gerecupereerd zal zijn. Het is een kwestie van tv kijken in de zetel.”

Andreas Goeman:

“Ik had een superstart. Sven (Nys) had geadviseerd om met gewone banden te starten en meteen te wisselen. Ik kwam als derde of vierde boven. Ik wist dat ik goed in vorm ben en die positie kan vasthouden. Het was echt enorm lastig. Ik ben vree content na een lange wedstrijd. In de laatste ronde waren de oudere mannen net iets sterker.”

Yentl Bekaert:

“Ik ben teleurgesteld. In de openingsronde werd ik opgehouden door een valpartij, maar ik kon toch mooi opschuiven naar 10de positie. De twee laatste rondes kreeg ik het erg lastig. Het was een lange cross en ik moest mijn inspanningen wat bekopen in het tweede deel.”

Uitslag (59 deelnemers)

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Jens Dekker
7. Andreas Goeman
17. Yentl Bekaert

Ellen eindigde 7de bij de dames na een slopende wedstrijd. Onze kranige dame weerde zich en reed een constante wedstrijd. Die werd beloond met een 7de plek.

Ellen Van Loy:

“Ik denk dat ik voor mezelf een goede prestatie neerzet. Ik ben geen lichtgewicht en op dit eerlijke parcours ben ik blij met een 7de plek. Het is de hele tijd vechten tegen jezelf. Ik heb standgehouden. Ik trek met een goed gevoel naar Tabor voor het EK, waar ik altijd graag rijd.”

Uitslag (31 deelnemers)

1. Helen Wyman
2. Katherine Compton
3. Jolien Verschueren
7. Ellen Van Loy

Deel dit bericht