Toon 5de in Maldegem, positief gevoel voor Lars

toonparkcrosscover
Drie dagen na het wereldkampioenschap in Valkenburg stond de Parkcross in Maldegem op het programma. Toon werd bij de mannen de beste Lion op de 5de plaats.

Toon schoot het best uit de startblokken in Maldegem en legde meteen een hoog tempo op. Bij een tempoversnelling van David van der Poel konden enkel Tim Merlier en Toon gepast reageren. Maar het tempo bij de driekoppige leidersgroep slonk plots en zo trok een zeer omvangrijke kopgroep met 15 renners de tweede ronde in.

Het sein dan voor vicewereldkampioen Vanthourenhout om te verdapperen. Hij ranselde de kopgroep met een snedige demarrage uit elkaar en achter de West-Vlaming sloegen Van der Poel, Merlier en Toon de handen in elkaar. Halfcross kreeg Vanthourenhout het gezelschap van Van der Poel, Toon en Sweeck.  Maar ook Merlier, Meeusen en Quinten sloten voorin aan.

Net voor het aanvatten van de vierde laatste ronde viel Vanthourenhout letterlijk en figuurlijk weg uit de kopgroep en gaf op. Sweeck versnelde en sloeg meteen een kloof. De strijd voor de dichtste ereplaats was ongemeen hard met tal van demarrages. Uiteindelijk konden Merlier en Van der Poel een kloofje slaan op de rest en in een sprint met twee was de Nederlander sneller dan Merlier. Meeusen werd vierde voor Toon.

Lars moest omwille van mechanische pech genoegen nemen met de 7de plaats. Toch is hij tevreden met zijn prestatie. Het gevoel én de snelheid waren opnieuw in orde. Quinten eindigde 8de, Daan 9de en Thijs  werd 16de.

Deel dit bericht