Toon 6de, Ellen knokt zich naar top-5 in Ambiancecross

CYCLOCROSS AMBIANCECROSS WACHTEBEKE
Ellen ging zaterdag in de Ambiancecross van start tussen de wereldtoppers. Onze kranige Telenet Fidea Lion hield meer dan stand en reed naar een knappe top-5 plek. Toon finishte bij de mannen als 6de en richt zijn blik op de wereldbekermanche in Koksijde.

Ellen dook als tweede het veld in in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Samen met een achttal rensters vormde ze lang een kopgroep in de Oost-Vlaamse gemeente. De rensters waren aan elkaar gewaagd en Ellen was lang in strijd voor een podiumplek. Uiteindelijk mocht ze de 5de plek mee naar huis nemen.

Ellen Van Loy:

“Het was vandaag zeker geen tussendoortje. Het niveau ligt erg hoog en ik ben blij dat ik mezelf kon handhaven in deze sterke kopgroep. De eerste vier ronden reed ik goed vooraan, maar op het cruciale moment liet ik me wat wegdrummen.”

“Daarna moest ik wat risico’s nemen en versnellen op het moment dat mijn concurrentes naar adem snakten. Zo kon ik een derde plek in de achtervolgende groep en een vijfde plek in de daguitslag veiligstellen. Ik slaag erin mijn hoge niveau al een hele tijd aan te houden. Ik voel me goed en wil nu goed recupereren voor morgen.”

Uitslag vrouwen

1. Denise Betsema
2. Alice Maria Arzuffi
3. Annemarie Worst
5. Ellen Van Loy

Toon 6de bij mannen

Toon stond bij de mannen als vertegenwoordiger van de Telenet Fidea Lions aan de start in Wachtebeke. Hij stond zijn mannetje en dook als vijfde het veld in. Samen met een viertal renners maakte hij deel uit van de kopgroep op een razendsnelle omloop.

In het tweede deel van de wedstrijd bekocht Toon zijn eerdere inspanningen. Hij hield lang de top-5 in zicht en stelde zich aan de finish tevreden met een 6de plek. Zondag start hij als leider in de eerste Belgische wereldbekermanche in Koksijde.

Toon Aerts:

“Ik voelde me eigenlijk vrij goed vandaag. Ik voelde dat er wel kracht en snelheid in de benen zat. Het was wat zoeken naar de juiste positie en al het gedrum vond ik vandaag een groot risico met het oog op de wereldbekermanche van morgen. Daardoor bleef ik wat achteraan hangen en verloor zo de aansluiting met de eersten.”

“Woensdag trainden we met de ploeg in het zand om het goede zandgevoel op te doen. Het bolde goed, dus ik hoop dat dat morgen opnieuw het geval is. Als leider starten in een wereldbekermanche in eigen land wordt erg speciaal, zowel voor mezelf als mijn supporters. Het wordt een mooi moment voor zij die me de hele winter volgen. Ik kijk ernaar uit!”

Uitslag mannen

1. Mathieu Van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Wout Van Aert
6. Toon Aerts

Deel dit bericht