Toon bemachtigt brons in loodzware wedstrijd

CYCLOCROSS CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS MEN
Op een loodzwaar wereldkampioenschap in het Zwitserse Dübendorf reed Toon naar een derde plek. Bij de junioren reed Thibau naar zijn allereerste wereldtitel.

Toon rekende in de strijd om de derde plek af met Laurens Sweeck en Wout Van Aert. “Mathieu trok meteen door en het was scharrelen om mee te kunnen. Ik moest even bekomen van die inspanningen. Uiteindelijk finish ik tussen 3 toptalenten, waar de hele wielerwereld over praat. Daar ben ik trots op, maar ik had Mathieu graag iets langer gevolgd.”

Lars kende een offday en finishte teleurgesteld als 11de: “Ik ben teleurgesteld. Ik had de belangrijkste wedstrijd van het seizoen natuurlijk liever beter afgesloten, maar ik kon niet sneller vandaag.”

WK Elite Heren

1. Mathieu Van der Poel
2. Tom Pidcock
3. Toon Aerts
11. Lars Van der Haar

Bij de junioren was het een kippevelwedstrijd. Twee jongeren van het AA Drink Young Lions team verschenen aan de start. Thibau toonde zich de allersterkste junior en fietste onbedreigd naar zijn allereerste wereldtitel. Ward kende pech met een lekke band op een wel zeer ongelukkig moment in de openingsronde. Hij finishte 18de.

WK Junioren

1. Thibau Nys
2. Lennert Belmans
3. Emiel Verstrynge
18. Ward Huybs

Bij de dames beloften een offday voor onze Marthe Truyen. Ze finishte als 18de.

Dames Beloften

1. Marion Norbert Riberolle
18. Marthe Truyen

Deel dit bericht