Toon bergkoning, Quinten 7de in eindklassement TRW

IMG_4318-2
In Thuin sloten de Telenet Fidea Lions woensdag hun wegcampagne af met de slotrit in de Tour de Wallonie (2.HC). Op de lastige Mur de Thuin reed Quinten naar een 9de stek. Zo eindigt hij mooi 7de in het eindklassement. Toon stelde de eindwinst in het bergklassement veilig.

Toon Aerts:

“In deze Tour de Wallonie startte ik niet met de ambitie om een goed klassement te rijden. Omdat mijn focus al verschoven is naar de cross wilde ik vooral aanvallend koersen. Deze bergtrui paste perfect in die doelstelling. Dinsdag trok ik lang in de aanval en in de dagen ervoor kon ik ook al punten sprokkelen.”

“Ik ben wel tevreden over mijn wegseizoen. De Flèche du Sud (2de na ploegmaat Quinten) en vooral de Baloise Belgium Tour (4de) draaiden onverwacht goed. Na de Baloise Belgium Tour nam ik iets te veel hooi op mijn vork met de trainingen op de tijdritfiets.”

“Na een korte stage in Girona liep het weer beter. Ik haalde de crossfiets al eens van stal en stelde gelukkig vast dat ik mijn techniek niet heb verloren. Dat is toch altijd even opgelucht ademhalen na een viertal maanden zonder veldritfiets.”

“Ik kijk echt al uit naar de cross. Ik volg de veranderende kalender op de voet. De afgelopen weken heb ik zelfs al wat wedstrijden van vorig jaar herbekeken.”

“De komende dagen staan in het teken van recuperatie na deze TRW. Daarna volgt wat gewenning op de crossfiets en half augustus trekken we op ploegstage naar Mallorca als ultieme voorbereiding op het veldritseizoen. De goesting om eraan te beginnen is groot!”

Kris Wouters (ploegleider):

“We bleven helaas niet helemaal gespaard van pech in deze TRW. Kopman Quinten beschikte in twee ritten niet over zijn volledige krachtenarsenaal door opkomende ziekte. De ritten waren in de slotfase vaak ook net niet lastig genoeg voor hem.”

“Toch zetten we hier weer een sterke laatste rittenwedstrijd neer. In een wedstrijd van hoog niveau pakken we toch weer mooi een trui mee naar huis. Dank aan de renners en het personeel voor al het werk, want de verplaatsingen voor en na de ritten waren lang. Dat maakte het een stevige vijfdaagse voor iedereen. Nu verschuift de focus naar de cross!”

Etappe 5

1. Tosh Van der Sande
9. Quinten Hermans + 00:07
26. Nicolas Cleppe
76. Toon Aerts + 04:00
84. Thijs Aerts + 05:18
90. Yentl Bekaert + 06:04
DNF Lars Van der Haar

Eindklassement

1. Loic Vliegen
7. Quinten Hermans + 00:21
24. Nicolas Cleppe + 00:38

Deel dit bericht