Toon bevestigt progressie met nieuwe tweede plek

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE GAVERE
Toon reed in de loodzware Telenet Superprestige-manche in Gavere naar een tweede plek. Daarmee bezet hij voor de 11de keer op 13 crossen een podiumplek. Lars eindigde na een inhaalrace op plek 5.

Toon was de enige die lange tijd zijn wagonnetje kon aanhaken bij stoomtrein Mathieu Van der Poel. Onze messcherpe kerel uit Rijkevorsel voelde zich in zijn sas op de Gaverse omloop. Hij loste wereldkampioen Van Aert sterk in de strijd om plek twee.

Lars kende een mindere start maar groeide in de wedstrijd. Na een sterke tweede helft finishte onze Noorderbuur als 5de. Ook Quinten zorgde met een 7de stek voor een solide uitslag. Ook onze jonge profs zorgden voor een opvallende prestatie in Gavere. Nicolas en Thijs finishten op de zware omloop respectievelijk 10de en 11de. Mooi van onze youngsters!

Toon Aerts:

“Ik pakte uit met een goede start, wat enkele weken geleden nog een werkpunt was. Ik volgde twee rondes in het spoor van Van der Poel en we bouwden samen al snel een opvallend grote voorsprong uit. Toch voelde ik dat het tempo voor mij een tikkeltje te hoog lag. Wout keerde dan terug, maar bergop voelde ik me wel de betere van hem.”

“Afgelopen zomer voelde ik al dat er bij mij heel wat progressie was. Het is heel leuk en bemoedigend voor mijn ploeg, entourage en mezelf dat die progressie ook wordt omgezet in podiumplekken.”

Lars Van der Haar:

“Ik had een slechte start. Bovendien duurde het een volle ronde voor mijn motor in gang leek te komen. Zo was het podium al snel buiten schot, maar ik kon de kloof met de achtervolgende groep snel dichten. Met Tom voerde ik een strijd voor de vierde plek.”

Thijs Aerts:

“Ik keer tevreden huiswaarts met deze 11de plek. Ik startte niet al te snel, maar in de tweede wedstrijdhelft voelde ik me heel goed. Ik raapte renner per renner op en kreeg in de slotronde de top-10 nog in zicht!”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Wout Van Aert
5. Lars Van der Haar
7. Quinten Hermans
10. Nicolas Cleppe
11. Thijs Aerts

Klassement Telenet Superprestige na 4 manches

1. Mathieu Van der Poel 60p.
2. Toon Aerts 54p.
3. Lars Van der Haar 41p.
7. Quinten Hermans 26p.
20. Nicolas Cleppe 6p.
21. Thijs Aerts 5p.

Deel dit bericht