Toon en Lars op podium na spektakelstuk op flanken van de Koppenberg

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
Toon liet zich zien in zijn laatste wedstrijd als Europees kampioen. Na een ijzersterke wedstrijd op en rond de Koppenberg strandde hij op een zucht van winnaar Mathieu Van der Poel als tweede. Met Lars zetten de Telenet Fidea Lions een tweede renner op het podium na een aanvalslustige cross.

Lars dook als eerste het veld van de Koppenberg in na een eerste razendsnelle beklimming. Al snel verscheen ook Toon in de kop van de wedstrijd. Hij voerde de forcing op kop en zorgde zo mee voor een schifting. Mathieu Van der Poel, Wout Van Aert en Toon vormden een kopgroep van drie renners waarbij ook Lars kon aansluiten na een inhaalbeweging.

Lars trok zelf in de aanval en reed een tijdje solo op kop. Van der Poel en Toon maakten de aansluiting, wereldkampioen Van Aert moest plooien. Daarna mochten Lars, Toon en Mathieu Van der Poel strijden om een felbevochten zege. In een uiterst spannende slotronde trok Van der Poel aan het langste eind. Toon eindigde volledig uitgeput als 2de, Lars werd 3de. Een achtervolgende groep met Daan en Corne streed om de ereplaatsen. Corne eindigde op een verdienstelijke 7de plek, Daan werd 12de, Jim 22ste.

Toon Aerts:

“Na Ruddervoorde wist ik dat de conditie goed was. Maar vandaag is gebleken dat dat geen toevalstreffer was. Leuk dat ik deze zware wedstrijd als tweede kan afronden. Sommigen zeggen dat ik de sterkste man in de cross was. Alleen jammer dat ik ze dan niet winnend kan afsluiten.”

“Vanuit de ploeg was opgedragen om mijn eigen tempo op te leggen. Deze zomer heb ik veel tijdrittraining gedaan, ik ben dan maar mijn tempo blijven rijden in de hoop ze eraf te krijgen. Het was tof dat Lars aanviel wanneer ik even van de kop wilde gaan. Dat was voor mij de ideale moment om de anderen uit hun kot te lokken. In de slotronde gaf Mathieu een prik waarna ik die kloof nooit meer kon dichten.”

“Twee weken geleden keek niemand nog naar mij om. Ik kwam met een heel goed gevoel aan de start omdat het mijn laatste wedstrijd in de Europese kampioenentrui is. Ik heb tijdens de wedstrijd enorm genoten van het publiek. Dit was promotie voor de cross.”

Lars Van der Haar:

“Ik voelde mij de laatste ronde heel sterk. Ik was dan ook verrast dat ik plafonneerde. Daar baal ik enorm van. Bij de tweede versnelling van Mathieu kreeg ik een mentale tik. Ik had niet verwacht dat hij dat nog in zijn mars had.”

“Ik voelde me heel sterk en kon mijn gewicht ook uitspelen. We hebben vandaag geprobeerd om als ploeg iets te proberen. Toon was enorm sterk vandaag. Ik heb een keer een gaatje laten vallen, maar Mathieu reageerde gevat. Ik denk dat het publiek vandaag genoten heeft, en ik van het publiek. Voor het Europees kampioenschap zondag ziet het er goed uit, zeker voor de ploeg.”

Uitslag (38 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Lars Van der Haar
7. Corne Van Kessel
12. Daan Soete
22. Jim Aernouts

Deel dit bericht