Toon knokt zich naar deugddoende podiumplek én leidersplek

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
In de vierde manche van de Telenet Superprestige knokte Toon zich in Ruddervoorde naar een derde plek. Hij is ook de nieuwe leider in de Telenet Superprestige. Corné finishte als 7de, ook de plek die Ellen bij de dames bezette.

Diep in West-Vlaanderen wachtte de renners een gevarieerde en modderige omloop. Toon en Corné schoten sterk uit de startblokken en maakten deel uit van een kopgroep van zes renners.

In de tweede wedstrijdhelft werden de verschillen groter. Toon knokte zich naar een derde plaats en kon in de slotfase Tim Merlier nog afhouden. Een deugddoende podiumplek was zijn deel. Corné finishte op een solide 7de plek. Door zijn derde plek is Toon ook de nieuwe leider in de Telenet Superprestige.

Toon Aerts (3de):

“Na twintig minuten kreeg ik het goede gevoel te pakken. In de slotfase naderde ik nog op de tweede plek van Laurens, maar zijn zandpassages waren heel sterk.”

“Het parcours in Ruddervoorde lag er vandaag atypisch zwaar bij. Maar het was wel een gevarieerde en mooie cross.”

“Met het oog op het Europees kampioenschap doet deze prestatie wel deugd. Ik startte hier niet met het oog op een bepaald resultaat. Na een lastige week wilde ik vooral op zoek gaan naar de goeie flow. Die kreeg ik dan ook te pakken. Natuurlijk is het leuk om vandaag op het podium te staan, het deed me naast Mathieu wat terugdenken aan vorig jaar.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. Toon Aerts
7. Corné Van Kessel
9. Quinten Hermans
11. Lars Van der Haar
25. Yentl Bekaert (8ste U23)
32. Andreas Goeman (14de U23)

Klassement Telenet Superprestige

1. Toon Aerts 45p.
2. Laurens Sweeck 45p.
3. Quinten Hermans 43p.
3. Corné van Kessel 43p.
5. Lars Van der Haar 42p.

Bij de dames pakte Ellen uit met haar kenmerkende snelle start. Maar ook in het vervolg van de wedstrijd hield ze goed stand. Aan de finish legde de Telenet Baloise Lion beslag op een knappe 7de plek. Marthe finishte als 26ste in een loodzware wedstrijd.

Ellen Van Loy (7de):

“De gaten tussen de rensters werden snel vrij groot. Dat is het voordeel aan mijn goeie start. Zevende eindigen is een mooi resultaat.”

“Ik wist dat ik mijn derde plek na de eerste ronde niet zou kunnen vasthouden. Maar tussen jonge meisjes als Shirin Van Anrooij of Manon Bakker strijden voor een top-5 is plezant. Dit geeft een fijn gevoel. Ik zie iedereen redelijk gehavend over de meet bollen. Deze cross liegt niet met het oog op het EK.”

Dames

1. Ceylin Alvarado
2. Sanne Cant
3. Katherine Compton
7. Ellen Van Loy
26. Marthe Truyen (10de U23)

Klassement Ladies Trophy

1. Ceylin Alvarado 53p.
7. Ellen Van Loy 32p.

Deel dit bericht