Toon op enthousiasme naar nieuwe podiumplek, Andreas stelt klassement veilig

CYCLOCROSS DVV TROPHY KRAWATENCROSS LILLE
"Het beste is eraf", gaf Toon na de Krawatencross toe. Maar op enthousiasme en met de steun van het publiek reed hij in de slotmanche van de DVV-Trofee naar een nieuwe podiumplek. Lars gaf een krimp op de balken, maar bemachtigde nog een 4de plek. Bij de beloften stelde Andreas zijn eerste podiumplek in een klassement veilig.

Toon Aerts:

“Mijn topvorm is weg, maar dankzij toewijding en het enthousiasme van het publiek slaagde ik erin om nog eens op het podium te eindigen!”

Lars Van der Haar:

“Ik startte sterk, maar sukkelde opnieuw op de balkjes. Daar verspeelde ik heel wat energie. Ik ben wel blij dat ik er nog in geslaagd ben terug te keren naar een 4de plek.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Toon Aerts
4. Lars Van der Haar
7. Corné Van Kessel
9. Quinten Hermans
10. Jim Aernouts

Eindklassement DVV Trofee

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Michael Vanthourenhout
5. Lars Van der Haar
6. Corné Van Kessel
12. Jim Aernouts

Bij de dames legde Ellen beslag op een mooie zesde plek. Ze stond haar mannetje tussen de favorietes en hield na een spannende slotronde Amerikaanse kampioene Katie Compton af in de strijd om plek 6. Marthe kampte met een zware verkoudheid en finishte 18de en 7de belofte.

Ellen Van Loy:

“Dit was een snelle eindeseizoenswedstrijd. Maar ik kon goed standhouden en een eervolle zesde plek binnenhalen. Na mijn knieblessure is het goede gevoel zo goed als helemaal terug. De komende weken rij ik nog het volle programma!”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Denise Betsema
3. Loes Sels
6. Ellen Van Loy
18. Marthe Truyen

Eindklassement Sack Zelfbouw Ladies Trophy

1. Sanne Cant
2. Loes Sels
3. Nikki Brammeier
5. Ellen Van Loy
36. Marthe Truyen

Bij de beloften stelde Andreas na een regelmatig seizoen zijn derde plek in de DVV Trofee veilig. Met een 9de plek reed hij voor de vijfde keer dit seizoen top-10 in het regelmatigheidsklassement. Yentl startte furieus in de Lilse Bergen, maar zakte in het tweede wedstrijdgedeelte terug.

Andreas Goeman:

“Voor het seizoen leek podium in een klassement rijden geen evidente zaak. Het is mooi om dit te realiseren in een klassement op tijd, een eerlijk klassement. Dit klassement beloont regelmatige renners. Het is mooi dat met deze derde plek mijn progressie beloond zie.”

Uitslag

1. Thomas Pidcock
2. Niels Vandeputte
3. Ben Turner
9. Andreas Goeman
32. Yentl Bekaert

Eindklassement DVV Trofee

1. Niels Derveaux
2. Lander Loockx
3. Andreas Goeman

Deel dit bericht