Toon rijdt naar eerste Belgische podium in Rapencross

CYCLOCROSS BRICO CROSS TROPHY RAPENCROSS
Toon reedt in de Brico Cross in Lokeren naar een eerste Belgische podiumplek. De 25-jarige renner uit Rijkevorsel eindigde 3de. Corne was lange tijd in strijd om een podiumplek, maar werd ongelukkig opgehouden door een valpartij. Jim eindigde opnieuw regelmatig 7de, neoprof Thijs 9de.

Toon en Corne waren lange tijd in de strijd om een podiumplek in Park ter Beuken. Beide renners reden lang samen in de achtervolging op eenzame leider Daan Soete. Corne kwam ongelukkig ten val na een aanraking met Gianni Vermeersch. Jim eindigde na een opnieuw sterke cross als 7de. Neoprof Thijs reed naar een opmerkelijke 9de plek. Een teleurgestelde Corne finishte 11de.

Toon Aerts (3de):

“Het was echt lastig. Er waren een aantal trage stukken in de cross, en dan viel de warmte echt op ons. Ik ben nog altijd aan het nazweten. Dit warme weer is niet mijn ding, maar het hoort erbij. Iets na half wedstrijd besliste ik om tactisch te rijden. Corne en ik reden onszelf kapot in de achtervolging.”

“Het zal zaak zijn om goed te herstellen met het oog op Gieten. Dat wordt een lange reis, maar ik heb van de ploeg en Dicar een nieuwe camper gekregen. Dus we kunnen in zeer goede omstandigheden naar daar afreizen. Het doet deugd om dit uur goed af te werken, in warme omstandigheden en op een parcours dat niet 100% het mijne is.”

“De eerste week na Amerika heb ik rustig aangepakt. Ik heb serieus afgezien van de jetlag. Maar dat was het allemaal waard. Ik heb een mooi seizoensbegin achter de rug. Volgend weekend wacht de volgende wereldbekermanche in Bern waar ik in de leiderstrui zal starten.”

Jim Aernouts (7de):

“Ik was niet super vertrokken. Bij het ingaan van de tweede ronde moest ik meteen een serieuze inspanning leveren om op te schuiven. In het verlengde daarvan sprongen we met drie ploegmaats weg, maar dat was op de limiet voor mij.”

“Ik viel een beetje terug, maar kon me nog goed herpakken. Maar de hitte maakte het echt zwaar. Vanaf dat ik over mijn toeren ging, duurde het lang om te herstellen. Het was een heel technisch parcours, maar het lag me. Ik ben tevreden met deze prestatie, ik zit in de goede flow!”

Uitslag

1. Daan Soete
2. Laurens Sweeck
3. Toon Aerts
7. Jim Aernouts
9. Thijs Aerts
11. Corne Van Kessel

Deel dit bericht