Toon verdedigt leidersplaats met hoopvolle prestatie in Scheldecross

CYCLOCROSS DVV TROPHY SCHELDECROSS
In de Soudal Scheldecross reed Toon naar een 14de podiumplek van het veldritseizoen. Hij behoudt daarmee de leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee. Corné en Lars weerden zich in de achtervolging en reden naar plek 6 en 7.

Toon maakte een zelfverzekerde indruk in de openingsrondes van een bitterkoude Scheldecross. Na 3 rondes moest hij Van der Poel laten rijden, maar samen met wereldkampioen Van Aert sloeg hij wel een kloof op zijn andere concurrenten. Aan de finish legde Toon beslag op de derde podiumplek en behoudt hij de leidersplaats in de DVV trofee met 57 seconden voorsprong.

Corné en Lars kwamen elkaar tegen in de eerste achtervolgende groep op de top-5. Corné finishte 6de aan het Sint-Annastrand, Lars legde beslag op plek 7.

Jim reed na een evenwichtige wedstrijd naar een 14de plek en prijkt nu op een 11de plek in het klassement. Thijs startte razendsnel aan de oevers van de Schelde, maar zakte in de tweede wedstrijdhelft wat terug. Onze neoprof finishte 18de.

Toon Aerts:

“Ik koerste vandaag vooral met de tijdsverschillen in het achterhoofd. Op Mathieu verloor ik tijd, maar ik loop vandaag wel uit op renners als Vanthourenhout en Sweeck. Dat ik dit realiseer op een parcours dat me niet 100% ligt moet ik onthouden richting BK en WK. Ik zakte met wat schrik af naar deze wedstrijd, maar mag tevreden zijn van mijn wedstrijd.”

“Ik focus me vooral op de zwaardere omlopen om Mathieu het vuur aan de schenen te leggen. In dat opzicht kijk ik zeker uit naar de wereldbeker in Namen volgend weekend.”

Corné Van Kessel:

“Ik had geen superdag vandaag. Het was vechten om zo weinig mogelijk tijd te verliezen in het klassement. In het begin kon ik nog aanklampen bij de kopgroep, maar dan viel ik wat terug en kwam ik in een groepje met Lars terecht. Hij knapte veel werk op. Ik probeerde mijn steentje bij te dragen, maar er zat vandaag niet meer in. Zesde is niet slecht in een sterk deelnemersveld, maar de verschillen liepen wel op.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
6. Corné Van Kessel
7. Lars Van der Haar
14. Jim Aernouts
18. Thijs Aerts

Klassement na 4 manches

1. Toon Aerts
2. Mathieu Van der Poel + 00:57
3. Michael Vanthourenhout + 02:45
5. Lars Van der Haar + 03:05
7. Corné Van Kessel + 05:58
11. Jim Aernouts + 08:46

Deel dit bericht