Toon verdedigt leiderstrui met ‘beste zandcross ooit’, drie TFL-mannen top-5

CYCLOCROSS CYCLING WORLD CUP KOKSIJDE
Toon verdedigde met verve zijn leiderstrui in de vijfde manche van de Wereldbeker. In het zand van Koksijde reed hij naar de derde podiumplek. Lars (4de) en Corné (5de) zorgden voor een collectieve topprestatie.

De Telenet Fidea Lions schoten als een collectieve pijl uit een boog weg aan de kust. Lars, Thijs, Toon en Corné maakten deel uit van de top-5 in de openingsronde en sloegen een kloofje.

Toon vormde samen met wereldkampioen Van Aert een achtervolgende groep op koploper Van der Poel. Aan de finish legde de wereldbekerleider beslag op de derde plek. Lars, die onlangs zijn contract verlengde, reed naar een mooie 4de plek en Corné maakte de collectieve topprestatie compleet met een 5de stek.

Toon Aerts:

“Dit was mijn beste zandcross die ik ooit heb gereden. Het is voor mij zaak van te koersen met het verstand. Ik trek niet vol ten aanval vanaf ronde 1, maar deel mijn wedstrijd goed in met het oog op een zo kort mogelijk resultaat.”

“Zo slaag ik erin mijn leiderstrui te verdedigen. Ik vertrek dinsdag samen met Andreas Goeman op stage. De eerste dagen zullen vooral in het teken staan van recuperatie op mentaal en fysiek vlak. Daarna verschuift de focus naar duur -en intervaltrainingen.”

Corne Van Kessel:

“Wie had dit gedacht? Ik voel me al een tijdje goed, maar vandaag zat alles eindelijk eens mee. Ik was meteen goed weg en kon de hele wedstrijd mijn tempo blijven rijden. Ik startte snel en werd nog wel gegrepen door een achtervolgende groep. Maar daar kon ik even op adem komen en toonde ik me de sterkste in de strijd om plek 5.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
4. Lars Van der Haar
5. Corne Van Kessel
14. Thijs Aerts
17. Quinten Hermans
19. Nicolas Cleppe
21. Jim Aernouts

Deel dit bericht