Toon voor het eerst op podium in thuiscross Loenhout

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Voor de eerste keer in zijn profcarrière kon Toon het podium in zijn thuisregio beklimmen. Samen met Corné streed hij om een podiumplek in de Azencross, zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Toen Corné te kampen kreeg met materiaalpech verzekerde Toon zich van de podiumplek.

Toon en Corné gingen als beste Telenet Fidea Lions van start in de Azencross. Ze maakten al snel deel uit van een omvangrijke kopgroep. Van der Poel en Van Aert toonden zich te sterk, maar Toon kon wel de derde podiumplek verzekeren, voor het eerst in zijn profcarrière.

Corné leek even aanspraak te maken op de derde plek, maar kreeg met materiaalpech te kampen en werd zo gedwongen tot een langdurige looppassage.

Daan finishte na een regelmatige wedstrijd mooi als achtste. Jim eindigde 14de. Lars kende een dramatische wedstrijd. Hij kwam een aantal keer ten val en ontwrichtte daarbij zijn arm. Over deelname aan de Superprestigewedstrijd in Diegem wordt morgen beslist. Hij finishte uiteindelijk als 17de, net voor Corné die 19de werd.

Toon Aerts:

“Doordat ik voor Wout zat kon ik anderhalve ronde aanpikken bij hem. Maar toen brak de veer en moest ik hem laten rijden. Ik vond mijn tempo terug, en kon de derde plek veiligstellen.’

“Dat ik hier derde kan worden in Loenhout, dichtbij mijn thuis, is erg plezant. Mijn supporters riepen het luidst van allemaal. Elke bocht stond er wel volk langs de kant mij aan te moedigen. Op een bepaald moment maakte ik een foutje, net voor de neus van mijn maten. Ik keek ze recht in de ogen en dat gaf me weer moraal om er terug volle bak voor te gaan.”

“Bij de beloften stond ik hier al eens op het podium. Maar het allerhoogste doel blijft om hier een keer te winnen. Nu is het werken aan alle kleine puntjes die het verschil maken met Wout en Mathieu. In de kerstperiode is het moeilijker om een podiumplaats te verzilveren, dus ik ben blij dat dat vandaag gelukt is.”

Corné Van Kessel:

“Ik voelde me goed. Ik kwam korter en korter bij Toon in de strijd voor de derde en vierde plek en toen gebeurde het. Ik had de ronde ervoor gewisseld. Een minuut nadat we de materiaalpost passeerden verzeilt mijn derailleur in mijn wiel. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Dat geluk heb ik dan.”

“Ik voelde meteen dat er iets mis was. Ik begon te lopen en dat duurde heel lang. Maar ik ben blijven rijden voor het klassement. Ik zal wel wat plaatsen verliezen. Maar dit kan gebeuren. Dat is cross en het hoort erbij.”

Uitslag (41 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
8. Daan Soete
14. Jim Aernouts
17. Lars Van der Haar
19. Corné Van Kessel

Deel dit bericht