Triomferende Lars maakt droomstart waar

CYCLOCROSS BRICO CROSS GERAARDSBERGEN
Lars triomfeerde in de eerste afspraak van het nieuwe veldritseizoen. Op de legendarische Muur van Geraardsbergen hield hij Wout Van Aert af. Toon maakte een collectieve topprestatie compleet met een vierde plek.

Lars, Corne en Quinten zorgden voor de snelste start. Corne ging mee in het wiel van Van Aert toen die versnelde, maar moest daar even van bekomen. Het was Lars die in de tegenaanval trok en een knappe tweede plek leek te consolideren.

Tot Van Aert op iets meer dan twee rondes van het einde kreeg af te rekenen met materiaalpech. Lars stormde hem voorbij en kon tot aan de finish standhouden. Hij bezorgt de Telenet Fidea Lions zo in de eerste cross van het seizoen meteen een droomstart.

Toon vocht samen met Daan Soete een robbertje uit voor de derde podiumplek. Uiteindelijk eindigde Toon mooi vierde. Ook te noteren: een knappe collectieve prestatie met ook nog Quinten, Jim en Corne in de top-10! Nicolas eindigde als 16de.

Lars Van der Haar:

“Na een moeilijke winter stond ik met twijfels aan de start. Maar voor het eerst in twee jaar maakte ik wel een goede zomer door. Dat gaf al vertrouwen, net als mijn testen. Maar dat is één zaak, een wedstrijd is andere zaak en dan is het toch altijd afwachten.”

“De materiaalpech van Wout was natuurlijk zonde voor hem, maar het kwam mij ten goede. Het parcours op en rond de Muur ligt me enorm goed. Het doet deugd om hier te winnen. Op die manier maak je met vertrouwen de oversteek naar Amerika voor de wereldbekerwedstrijden. Daar wachten totaal andere omstandigheden, maar ik ga er zeker weer voor de podiumplekken strijden.”

Toon Aerts:

“Een vierde plaats is mooi om het seizoen te starten. Het is altijd moeilijk om de eerste wedstrijd in te schatten. Ik had de voorbije week nog extra doorgetraind, om de komende week in Amerika iets rustiger aan te kunnen vatten. Vrijdag trainde ik bijvoorbeeld nog 170 kilometer. Dus ik had niet verwacht om vandaag al vierde te eindigen. In mijn planning richtte ik me vooral op de Amerikaanse wereldbekerwedstrijden, dus deze prestatie is hoopgevend!”

“Chique dat Lars hier meteen kan winnen. Toen we Wout bijhaalden aan de materiaalpost was dat voor mij het sein om hem een paar bochten lichtjes op te houden. Maar uiteindelijk was dat niet nodig en kon onze Lars goed standhouden.”

Uitslag

1. Lars Van der Haar
2. Wout Van Aert
3. Daan Soete
4. Toon Aerts
7. Quinten Hermans
8. Jim Aernouts
10. Corne Van Kessel
16. Nicolas Cleppe

Deel dit bericht