Tweede plek voor Ellen op Balenberg

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL WOMAN
Ellen heeft een nieuwe wedstrijd toegevoegd aan haar waslijst aan ereplaatsen. In Baal reed ze na een sterke wedstrijd naar een tweede plaats. Jolien en Fleur werden elfde en achttiende.

Ellen heeft haar status van mevrouw Regelmaat opnieuw alle eer aangedaan. Nochtans leek ze lange tijd in de running voor de overwinning. In de eerste twee ronden trok ze alleen in het offensief, maar moest ze zich gewonnen geven aan de oprukkende Marianne Vos.

‘Toen Marianne me bijhaalde, kwam dat eigenlijk als geroepen’, stelde ze na afloop. ‘Zo kon ik even in de wielen zitten en op adem komen. Ik heb nog even mijn wagonnetje kunnen aanpikken, maar nadien moest ik haar laten gaan. Vooral op de lange, rechte stukken reed ze twee tanden te groot voor mij.’

Ze pakte uiteindelijk haar tiende podiumplaats van deze veldritwinter. ‘En ik ben daar heel content mee. Ik sta op het podium met twee rensters van wereldklasse. Ook op het BK wil ik op dat podium eindigen.’

Verderop kon Jolien net geen toptienplek binnenrijven. Ze finishte als elfde, terwijl Fleur als achttiende over de eindmeet bolde.

Deel dit bericht