Vanaf 2020 wordt Ward Huybs belofte bij Telenet Fidea Lions

huybs1611res
Onder de betrouwbare vleugels van het AA Drink Jongerenteam is Ward Huybs de voorbije 5 jaar uitgegroeid tot een sterke renner, die in zijn eerste jaar als junior wekelijks meestrijdt voor de bloemen. Dat voorspelt veel goeds voor de toekomst, waardoor de overeenkomst nu al werd gemaakt dat wanneer de tijd rijp is om zijn beloftencarrière aan te vatten, Ward dit zal doen bij de Telenet Fidea Lions.

Dankzij de samenwerking met het AA Drink Jongerenteam konden de Telenet Fidea Lions de voorbije jaren de vorderingen van Ward al op de voet volgen. Afgelopen zomer trok Ward ook, samen met Thibau Nys, voor het eerst met het profteam mee op stage naar Mallorca, ter voorbereiding van zijn eerste cyclocrossseizoen als junior. En dat seizoen is hij meteen goed gestart! Ward reed zich meermaals in de kijker en veroverde een plek in de wereldbekerselecties en in de selectie voor het EK in Rosmalen.

Team manager Sven Nys: “Ward is een renner met veel potentieel die, dankzij de goede begeleiding van de trainers van het AA Drink Jongerenteam, de voorbije jaren enorme progressie heeft kunnen maken. Als eerstejaars junior laat hij momenteel straffe dingen zien en wij zijn er van overtuigd dat hij volgend jaar nog een stapje extra zal zetten. Ook als tweedejaars junior zal Ward deel blijven uitmaken van het AA Drink Jongerenteam, maar hij zal al regelmatig meetrainen met de Telenet Fidea Lions. Eens hij de juiste leeftijd heeft om de overstap te maken naar de beloftencategorie, zal Ward de volledige overstap maken. Het lijkt nog vroeg om dit aan te kondigen, maar het zal Ward een stuk gemoedsrust geven en er voor zorgen dat hij in alle rust kan groeien en zich focussen op het sportieve.”

Voor Ward Huybs is deze zekerheid een droom die uitkomt: “Als kleine jongen keek ik altijd op naar Sven en tijdens mijn eerste stage was ik onder de indruk van de professionele begeleiding die de renners kregen. Dat gaf me meteen veel vertrouwen in dit team. Dat ik nu de kans krijg om mijn juniorenperiode af te maken bij het AA Drink Jongerenteam waar ik me thuis voel en daarna zeker de overstap mag maken naar Telenet Fidea Lions apprecieer ik enorm. Ik ben er zeker van dat ik de komende jaren verder kan groeien, met de juiste begeleiding, en ik kijk er enorm naar uit!”

Deel dit bericht