Verschueren: ‘Cross was opnieuw een rondje te kort’

BELGIUM CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS JAARMARKTCROSS NIEL
Sanne Cant kon zondag na een val van Jolien Verschueren naar de zege flitsen in de Superprestigecross in Gavere. Ze deed dat voor de vierde opeenvolgende keer in Gavere en verstevigt haar leidersplaats in het klassement van de Superprestige.

“Het was verschrikkelijk lastig vandaag”, deed ze achteraf haar verhaal. “Zeker tijdens de klim was het moordend. Ik heb eigenlijk van bij de start de wedstrijd in handen genomen. Zo kon ik ook mijn eigen tempo rijden. Niet onbelangrijk hier in Gavere”, verduidelijkte Cant.

“Op het einde kwam Jolien heel fel opzetten. Plots viel ze weg en zo kon ik alleen aan de laatste stukken van de cross beginnen. Ik doe met deze zege bovendien ook een schitterende zaak in het klassement. Daar sta ik autoritair aan de leiding maar er wachten nog enkele heel belangrijke wedstrijden. De buit is zeker nog niet binnen. Ik ben gewoon superblij dat ik hier voor de vierde opeenvolgende keer heb kunnen zegevieren. Dat kunnen er niet veel zeggen”, besloot ze.

Jolien Verschueren kon haar ontgoocheling met haar tweede plaats niet onder stoelen of banken steken. “Ik had hier maar wat graag op het hoogste schavotje gestaan. Zeker voor mijn talrijk opgekomen supporters. Maar daarvoor was de cross opnieuw een rondje te kort. Ik heb mijn start opnieuw compleet gemist. De moed zakte me onmiddellijk in de schoenen maar door de aanmoedigingen van mijn fans bleef ik vol door gaan. En plots zat ik opeens voorin. En dan kwam dat foutje in de materiaalpost tijdens de slotronde. Ik bleef in mijn klikpedaal zitten terwijl mijn fiets onderuit getrokken werd. Daar verlies ik misschien wel de koers. Mijn start blijft een pijnpunt. Ik ga daar op moeten blijven oefenen”, gaf ze mee.

Deel dit bericht