Verschueren zegeviert in Boom

verschuerenboomcover
Jolien Verschueren heeft in domein De Schorre de veldrit in Boom gewonnen bij de dames elite. Verschueren haalde het van Ellen Van Loy en de Amerikaanse Rebecca Fahringer.

Het was Van Loy die het pak op sleeptouw nam in de eerste ronde. Achter haar troepten zes rensters samen bij wie Jolien Verschueren. Die reed naar haar ploegmaat toe en op een helling in volle finale liet ze Van Loy in de steek. Verschueren controleerde de verdere cross en haalde het ruim afgescheiden voor Van Loy.

“Op de hellingen moest je steeds maar balanceren om het evenwicht niet te verliezen. Bovendien moesten we steeds vanuit stilstand de beklimmingen aanvatten wat toch wat energie kostte”, reageerde Verschueren. “Ellen Van Loy was de betere in de zandbak. Daar kon zij altijd fietsen terwijl ik moest lopen. Zo verloor ik steeds wat terrein op haar. Tot in de slotronde ik ook op de fiets bleef en zo verder afstand nam. Mijn seizoensstart was iets minder. Ik sukkelde met wat mechanische problemen maar die zijn van de baan. Het loopt stilaan beter en beter.”

Deel dit bericht