Vier Telenet Fidea Lions in top tien in Hoogstraten

CYCLOCROSS GRAND PRIX HASSELT
De Telenet Fidea Lions hebben in Hoogstraten een sterke ploegprestatie neergezet. Met vier renners bevolkte de ploeg in groten getale de top tien. Corné werd de eerste leeuw op de zesde plaats.

Nochtans leek Tom lange tijd op weg om de Lion van de dag te worden. Hij dook na de start als eerste de modder in en daarna volgde hij gezwind het tempo van Van Aert en Van der Poel. Maar materiaalpech verbrodde zijn kansen op een mogelijke podiumplaats. Hij eindigde uiteindelijk zesde.

‘Ik kamp al een aantal maanden met zitvlakproblemen en besloot om met een ander zadel te rijden vandaag’, vertelt hij. ‘Maar op een hobbelig stuk stak mijn zadel plots naar boven. Zo verloor ik de aansluiting met de kopgroep. Een mentale tik, want ik zat goed in de wedstrijd en kon iedere tempoversnelling beantwoorden. Daarna heb ik het laten lopen. Ik heb toch geen klassement meer te verdedigen.’

De eerste renner van de ploeg in de uitslag werd zo Corné. Hij bewees nogmaals zijn uitstekend vormpeil en reed naar een knappe vijfde plaats. ‘Ik miste mijn start volledig’, reageerde hij.

‘Ik schoot uit mijn klikpedaal. Dus ik moest meteen achtervolgen. Maar ik heb dat op eigen tempo gedaan. En op dit modderig parcours kom je zo automatisch op je plaats terecht. De modder is eerlijk.’

Uiteindelijk bolden vier renners van onze ploeg bij de beste tien binnen. Jim presteerde sterk met een achtste plek en Lars finishte als negende. Daan haalde de finish niet.

Deel dit bericht