Vrachten wint de Scheldecross bij de junioren

CYCLOCROSS BOOM NIELS ALBERT CYCLOCROSS
De Soudal Scheldecross bij de junioren is een prooi geworden voor Arne Vrachten. De Telenet Fidea Lion uit Westerlo reed solo naar zijn eerste zege van het seizoen. In de achtergrond haalde Daniel Tulett het in een sprint voor Andres Verdonck.

De snelste start op Linkeroever was voor Sander Lemmens, maar op het einde van de eerste ronde werd hij al tot de orde geroepen door Arne Vrachten. Voor de pion van Telenet Fidea Lions het signaal om door te trekken. De concurrentie slaagde er niet in om hun wagonnetje aan te pikken en zag Vrachten pas terug op het podium. In de achtergrond was het nagelbijten. 

VRACHTEN: ‘EINDELIJK’
Het was genieten in die laatste ronde voor Arne Vrachten. “Eindelijk”, slaakte hij na de streep een zucht van opluchting. “Ik was er al een aantal keer dicht bij – tweede in Hasselt en tweede in Mol, maar deze overwinning doet heel veel deugd. Ik voelde me bij de start al heel goed, je moet het daarna nog wel altijd afmaken.”
Vrachten maakte het verschil in de zandstrook. “Daar probeerde ik zo snel mogelijk door te rijden om dan in de loopstrook een sprintje te trekken. Tot ik een gaatje van dertig seconden had en de wedstrijd kon controleren.”

Deel dit bericht