Yentl snelt naar eerste podiumplek bij beloften, Ellen top-5 bij dames

CYCLOCROSS BRICO CROSS 3 GP MARIO DE CLERCQ
Yentl (3de) heeft in de Hotondcross in Ronse zijn eerste podiumplek in een A-cross bij de beloften behaald. In de Hotondarena voerde hij een aantal keer de forcing en streed hij zelfs lang mee voor de overwinning. Bij de dames verzekerde Ellen een top-5 na een lastige wedstrijd.

Andreas en Yentl gingen goed van start. Ze maakten samen deel uit van een kopgroep van een zestal renners. Yentl voelde zich op de Hotondberg goed in zijn vel en voerde een aantal keer de forcing.

Aan het slotte volgde een felle strijd tussen Dekker, Loockx en Yentl voor de overwinning. Yentl kwam net tekort voor de overwinning, maar behaalde wel een prachtige podiumplek, zijn eerste in de U23-categorie.

Andreas zakte wat terug in de wedstrijd, maar finishte nog 13de.

Yentl Bekaert (3de):

“Ik had echt toegeleefd naar deze Hotondcross. Het is een parcours dat me goed ligt. Bij de junioren heb ik hier gewonnen, dus ik wist dat ik vandaag een goede kans op een eerste podium maakte.”

“Ik voelde meteen dat ik over de goede benen beschikte. Ik kon de kloof met de eerste aanvaller dichten. Zo kwamen we met een groepje samen, en op het eind toonde Jens Dekker zich net iets sterker.”

“De afgelopen wegcampagne verliep voor mij niet al te best. Maar de laatste weken is de conditie goed. Ik ben erg blij met deze eerste podiumplek. In Geraardsbergen viel ik er net naast, maar vandaag was het raak!”

“Ik hoop dat ik met deze prestatie een selectie voor de eerste Wereldbekerwedstrijd in Bern kan afdwingen. Dat wordt dan een volgend doel om naartoe te werken.”

Andreas Goeman (13de):

“Ik had vandaag last van mijn rug op de hobbelige omloop rond de Hotond. De eerste rondes verliepen goed, maar gaandeweg verloor ik toch wat posities. Ik ben toch blijven strijden om een top-15 plaats te behalen. Hopelijk raken de rugklachten opgelost, want op deze manier had ik geen verhaal.”

Uitslagen

1. Jens Dekker
2. Lander Loockx
3. Yentl Bekaert
13. Andreas Goeman

Dames

In tegenstelling tot het vlakke Meulebeke kregen de rensters in Ronse een heuvelachtige omloop voor de wielen geschoven. Ellen was traditiegetrouw snel weg en maakte deel uit van een kopgroep van vijf rensters.

In de slotrondes waren drie rensters net iets frisser en sterker dan onze Telenet Fidea Lion, maar Ellen vocht nog een scherp duel uit met youngster Ceylin Alvarado voor plek vier. Alvarado was net iets sneller, maar Ellen mocht zich meer dan tevreden stellen met een vijfde plek.

Fleur startte sterk in zesde positie, maar moest helaas vroeg in de wedstrijd opgeven na een valpartij.

Ellen Van Loy (5de):

“Bij de verkenning voelde ik mijn benen snel vollopen. Een combinatie van de jetlag en de wedstrijd in Meulebeke. Maar ik mag best tevreden zijn van mijn prestatie vandaag. Tot halfweg kon ik vooraan meestrijden.”

“Maar Marianne Vos is een klasse apart. Dan ga ik strijdend ten onder aangezien er net iets teveel talentverschil is tussen ons. Ceylin en ik leverden een mooie strijd voor plek vier. We hadden allebei onze goede en minder goede passages.”

“Na een leuk, maar zwaar Amerikaans avontuur kan ik in België starten in een dubbel crossweekend met een podiumplek en een top-5. Dan sta ik er goed voor! Mijn conditie staat op peil, ik denk vanavond nog even na hoe ik de komende zonnige week zal aanpakken.”

Fleur Nagengast:

“Ik ben gevallen en op mijn knieschuif beland. Ik voelde meteen dat ik geen kracht meer kon zetten op mijn been. Dan heb ik besloten om af te stappen om erger te voorkomen. Ik zal mezelf goed proberen verzorgen en dan is het op naar de Telenet Superprestige in Gieten volgende zondag.”

Uitslagen

1. Marianne Vos
2. Alice Maria Arzuffi
3. Annemarie Worst
5. Ellen Van Loy
DNF Fleur Nagengast

Deel dit bericht