Zevende plek voor Ellen in Zolder

2_26055119_ellen
Na haar forfait in Diegem heeft Ellen een zevende plek gepakt in Zolder. Loes eindigde achttiende en een door rugpijn getergde Jolien moest tevreden zijn met een zesentwintigste positie.

Hoewel Ellen vrijdagavond nog thuis weg bleef uit Diegem wegens ziekte, fietste ze drie dagen later in Zolder als een fris hoentje rond. ‘Ach, die ziekte was zo erg nu ook weer niet’, zei ze achteraf. ‘Ik was niet honderd procent fit, maar doodziek was ik evenmin.’

Na een verschroeiende start ging ze zelfs even solo en pakte ze snel zeven seconden voorsprong, maar ze kon dat tempo niet aanhouden. Ze eindigde uiteindelijk zevende, op bijna een halve minuut van winnares Marianne Vos.

‘Ik ging snel van start en had na de eerste bocht al meteen een gat. Ik besloot om door te zetten op een hoog tempo. Te hoog, zo bleek later. Ik werd teruggegrepen en daarna miste ik volume om nog te kunnen aanklampen. Maar tussen deze wereldtoppers een zevende plaats behalen, daar ben ik heel tevreden mee.’

Naast Ellen reden ook Loes en Jolien in Zolder. Loes finishte op een achttiende plaats en Jolien moest door opspelende rugpijnen tevreden zijn met een zesentwintigste plek.

Deel dit bericht