Quinten wint, Corne en Ellen op podium in Waterloo

qhermanswaterloo
Quinten Hermans heeft de losse cross van Waterloo op zijn naam geschreven. Hij won de Trek CX Cup voor Daan Soete. Corne van Kessel finishte als derde, net als Ellen van Loy bij de dames.

Quinten Hermans en Daan Soete konden zich al vroeg losmaken en hadden een handvol seconden voorsprong op een achtervolgend groepje met onder meer Corne van Kessel en Thijs Aerts.

De Limburger van Telenet Fidea Lions kon zich niet bedwingen en Soete moest de rol voorin lossen. Daarachter fietsten Tom Meeusen en van Kessel op plek drie en vier. Hermans beleefde een goede dag en bleef z’n voorsprong verder uitbouwen. Soete kon op zijn beurt wel de achtervolgers afhouden.

Die posities wijzigden niet meer en zo won Hermans met 41 seconden voorsprong op Soete. In een sprintje om de derde plaats op 1’12” was van Kessel sneller dan Meeusen. Laurens Sweeck vervolledigde de top vijf voor een verdienstelijke Thijs Aerts en Jim Aernouts (zesde en zevende).

DAMES

Bij de vrouwen ging de zege naar de Britse Evie Richards voor Ellen Noble. Ellen van Loy stond als derde op het podium op 36 seconden van de winnares. Met Fleur Nagengast scoorde onze ploeg nog een knappe vijfde plaats.