Ploegvoorstelling Baloise Trek Lions

BTL_StageTraining_Pictures-82

Eerder vandaag stelden we het Baloise Trek Lions cyclocrossteam voor het seizoen 2023-2024 voor.
Dat gebeurde op het hoofdkantoor van hoofdpartner Baloise en wel met goede reden.

Liesbeth Laureys, Director Marketing & Digital Business van Baloise:

“We vieren deze winter een speciaal jubileum bij de Baloise Trek Lions. Onze voorganger Fidea startte in 2004 als sponsor in het veldrijden en 20 jaar later zetten we met Baloise dit verhaal nog steeds verder. Veldrijden blijft immers een zeer goed medium om een grote doelgroep te bereiken in België. Het team zorgt voor een professionele omgeving waarin jonge talenten zich in verschillende disciplines verder kunnen ontwikkelen. Dat willen we blijven ondersteunen. Daarom heeft Baloise ook na 20 jaar opnieuw haar vertrouwen uitgesproken in de Baloise Trek Lions en wordt ons partnership met 3 jaar verlengd.”

Binnen hun sportsponsoring legt Baloise de focus op talentontwikkeling, professionalisering en diversiteit. Daarom blijven zij, samen met ons, inzetten op onze opleidingspiramide waarin we jong talent stimuleren en de kans geven zich te ontwikkelen.

Duurzame partnerships zijn voor een wielerteam erg belangrijk en we zijn dan ook blij te mogen melden dat niet enkel ons partnership met Baloise met enkele jaren werd uitgebreid. Ook X2O Badkamers, Energy Lab en èggo Kitchen & House hebben hun vertrouwen in het team uitgesproken, samen gaan we de komende seizoenen verder bouwen aan een mooie toekomst.

En dat doen we samen met een talentvolle groep renners en rensters.
Voor het veldrijden zijn dat:

Heren

  • Lars van der Haar
  • Joris Nieuwenhuis
  • Thibau Nys
  • Pim Ronhaar
  • David Haverdings
  • Ward Huybs
  • Seppe van den Boer

Dames

  • Lucinda Brand
  • Shirin van Anrooij
  • Fleur Moors

Binnen deze groep is er een goed evenwicht tussen gevestigde waarden en jong talent.

Bij de heren elite verwachten we van Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis dat zij elke week meestrijden voor het podium en overwinningen. Daarnaast staan Thibau Nys en Pim Ronhaar klaar om aan te sluiten en hun graantjes mee te pikken.

Ook bij de beloften hebben we een vergelijkbare combinatie met Ward Huybs, die als laatstejaarsbelofte de voorbije weken al twee tweede plaatsen veroverde in Duitsland en de Kleebergcross won, en nieuwkomer Seppe van den Boer die de kans krijgt om als eerstejaars alles te ontdekken. David Haverdings zit daar, qua leeftijd, mooi tussenin en zal deze winter ook mee kunnen strijden voor overwinningen bij de beloften.

Dit mooie evenwicht kunnen we evenzeer terugvinden in onze dameskern, waar Fleur Moors de kans krijgt om rustig progressie te maken onder de vleugels van Lucinda Brand en Shirin van Anrooij.

 

Afgelopen winter hebben de Baloise Trek Lions 74x op een veldritpodium gestaan. We gaan geen aantal kleven op het aantal podia of overwinningen dat we de komende winter willen behalen, maar we willen mee onze stempel drukken – in alle categorieën.

Deel dit bericht