13 leeuwen en 4 leeuwinnen duiken het veld in

SBEtelenetfidealionsploegvoorstelling
Met 6 eliterenners bij de mannen, 4 beloften, 3 junioren en 4 dames zullen de Telenet Fidea Lions de komende maanden hun klauwen laten zien in het veld. Op de ploegvoorstelling in het Sven Nys Cycling Center in Baal werden ze één voor één voorgesteld.

DE 6 ELITERENNERS

13 leeuwen… maar dat worden er binnenkort 14. Lars Van der Haar zal pas vanaf 1 januari 2017 officieel deeluitmaken van het team, tot dan blijft hij deel uitmaken van zijn huidige team Giant-Alpecin. Vandaar dat de Nederlander er zaterdag niet bij was in Baal, maar al zijn (toekomstige) ploegmaats wel.

De 6 eliterenners zijn Tom Meeusen, Corné van Kessel, Toon Aerts, Daan Soete, Jim Aernouts en Thijs Van Amerongen. “Voor Daan Soete is het zijn eerste winter als prof”, legt ploegleider Kris Wouters uit. “Daan heeft in de jeugdreeksen laten zien dat hij een goede renner is, maar de overstap naar de profs mag niet onderschat worden. We verwachten een aantal mooie dingen te zien, maar willen Daan deze winter geen druk opleggen.”

“Voor Thijs Van Amerongen is het het seizoen van de waarheid”, stel Wouters. “Thijs is einde contract, dus het is voor hem erg belangrijk dat hij laat zien dat hij het niveau dat hij waard is opnieuw kan behalen. Thijs kan elke wedstrijd in de top-10 rijden, met uitschieters naar de top-5.”

“Jim Aernouts heeft de afgelopen winter heel sterk afgesloten. We hopen dat hij op dat elan kan verdergaan. Toon Aerts heeft vorig jaar enkele klasseflitsen laten zien. We weten dat Toon een enorm grote motor heeft en we verwachten dan ook dat hij grote stappen kan zetten in de komende jaren. Maar we mogen ook niet té veel in één keer verwachten, Toon moet net als de rest de kans krijgen om te groeien. Maar hij zal zeker opnieuw flitsen laten zien in de vermogenscrossen.”

“Corné van Kessel heeft twee jaar geleden laten zien dat hij een mooi potentieel heeft (derde in het eindklassement van de wereldbeker, nvdr). Daardoor heeft hij zichzelf afgelopen winter iets te veel druk opgelegd. Corné is een modelprof en het is aan hem om deze winter vooral ook veel plezier te hebben tijdens de crossen, de prestaties zullen dan vanzelf terugkomen.”

De kopman van de Telenet Fidea Lions is Tom Meeusen. “Tom heeft de voorbije jaren al veel klasse getoond, hij heeft een enorm goede techniek en is gewoon een goede renner tout court”, aldus Wouters. “Komende winter gaan we proberen om de prestaties van Tom nog iets regelmatiger te krijgen, maar het hele team heeft alle vertrouwen in Tom als kopman.”

DE 4 BELOFTEN

Quinten Hermans, Nicolas Cleppe, Kobe Goossens en Thijs Aerts zijn de 4 belofterenners van de Telenet Fidea Lions.

“Quinten is de regerende Europees kampioen en een heel sterke renner”, weet Wouters. “Hij heeft er bewust voor gekozen om deze winter nog belofte te blijven, zodat hij geen enkele stap in zijn groeiproces overslaat. Na deze winter zal Quinten prof worden bij de Telenet Fidea Lions. Zowel tijdens de stages als tijdens wedstrijden als de Ronde van Namen heeft Quinten deze zomer weer laten zien dat hij helemaal klaar is voor de winter. Bovendien is Quinten een renner die zichzelf heel erg kan focussen en toeleggen op bepaalde wedstrijden. Dus ik ben er zeker van dat hij komende winter weer een heel aantal mooie crossen zal uitkiezen en daar zal pieken.”

“Nicolas Cleppe heeft vorige winter, met zijn overwinning in Spa-Francorchamps, laten zien wat hij in huis heeft. Als je daar kan winnen, kan je wel wat! Deze winter zal hij weer een jaar ouder en sterker zijn, wat alleen maar in zijn voordeel spreekt. Nicolas heeft een goed zomerprogramma afgewerkt en is helemaal klaar voor de winter.”

“Kobe Goossens heeft zichzelf vorige winter amper kunnen laten zien. In de Superprestige van Zonhoven is hij heel zwaar gevallen en op dat moment was zijn winter eigenlijk al voorbij. Zowel fysiek als mentaal heeft Kobe heel hard gewerkt aan zijn comeback en ook hij is er volledig klaar voor. Een Kobe die volwaardig kan meestrijden is zeker een extra troef voor ons team en zijn teamgenoten!”

“En dan hebben we nog onze Belgische kampioen, Thijs Aerts. Bij de crosstrainingen die we tijdens de voorbereidingen hebben gedaan gaf Thijs een heel explosieve indruk. Thijs rijdt ook met erg veel vertrouwen rond, dus wij verwachten dat hij deze winter zal tonen dat hij een waardige Belgisch kampioen is.”

DE 3 JUNIOREN

De ploegleider van de junioren is Sven Vanthourenhout. Zijn poulains zijn Arne Vrachten,Andreas Goeman en Yentl Bekaert.

“Arne Vrachten heeft na een val op training in het voorjaar veel problemen aan de knie gehad, hij heeft ook een operatie moeten ondergaan bij dokter Claes. Voor hem is het dus een zware zomer geweest en hij heeft eigenlijk nu pas de kans om opnieuw op te bouwen”, zegt Vanthourenhout.

“Andreas en Yentl hebben me deze zomer laten zien dat ze heel wat mooie dingen in huis hebben. Ze hebben een goed programma afgewerkt en een goede focus gelegd bij de trainingen. Hun doel van komende winter moet zijn om mee in de selectie van de wereldbekers te zitten. Dit vergroot meteen ook hun kans om mee in de selectie voor het WK in Luxemburg opgenomen te worden. Laat die selecties en een aantal klasseflitsen het hoofddoel zijn.”

“Indien alles naar wens verloopt kunnen deze jongens volgende winter immers de overstap maken naar onze beloftengroep”, voorspelt Vanthourenhout.

DE 4 DAMES

Sven Vanthourenhout is ook de ploegleider van het vrouwenteam van de Telenet Fidea Lions, dat bestaat uit Ellen van Loy, Jolien Verschueren, Loes Sels en Fleur Nagengast.

“Met Ellen Van Loy hebben we een echte leeuwin in huis. Haar vechtersmentaliteit komt boven in elke wedstrijd waar ze aan de start staat. Ellen geeft zich altijd voor de volle 100% en dat heeft haar al een paar mooie resultaten opgeleverd. Ik ben er van overtuigd dat ze zich ook de komende winter vaak naar het podium zal knokken.”

“Met Jolien heb ik de voorbije maanden hard aan haar techniek gewerkt, op een heel speelse en fijne manier heeft zij heel hard getraind. We gaan dat ook blijven doen tijdens de winter. Bovendien zal Jolien deze winter voor het eerst met schijfremmen rijden en dit zal haar vertrouwen bij moeilijke of gevaarlijke afdalingen zeker ten goede komen! Wij zijn er als team van overtuigd dat Jolien met die extra hulp nog een stapje extra kan zetten.”

“Loes is een renster met heel veel ervaring. Een paar jaar geleden heeft zij twee dochtertjes gekregen. Voor die combinatie van werken, kinderen en crossen kan ik alleen maar respect hebben. Want ondanks die zware combinatie laat Loes toch regelmatig mooie dingen zien tijdens de wedstrijden en ik ben er zeker van dat ze die klasseflitsen komende winter ook zal laten zien.”

“Fleur is onze jongste renster, vorig jaar heeft ze deelgenomen aan het eerste WK voor dames U23. Fleur combineert op dit moment het veldrijden met het wegwielrennen, voornamelijk met het tijdrijden. De voorbije zomer heeft ze erg hard gewerkt voor een WK-selectie voor het tijdrijden en dat heeft er lang heel goed uitgezien.”

Deel dit bericht