AA Drink Young Lion Seppe van den Boer versterkt Baloise Trek Lions vanaf september

Seppe Essen 3

Ons opleidingsteam AA Drink Young Lions levert ons volgend seizoen een nieuwe beloftevolle renner. Seppe van den Boer zal ons team versterken vanaf 1 september 2023. Seppe startte als laatstejaars aspirant bij onze AA Drink Young Lions en nam tijdens de zomervakanties deel aan de Sven Nys Academy. De laatste 4 weken stond Seppe telkens op het podium tussen de junioren. In Antwerpen kon hij zelfs winnen. We zijn verheugd Seppe te mogen verwelkomen als belofte in september.

Seppe van den Boer:

“Ik ben op 9-jarige leeftijd begonnen met triatlon. Daar legde ik een goede sportieve basis, ik vond de afwisseling tussen de 3 sporten ook wel tof. Fietsen was wel al van bij het begin mijn favoriete discipline. Regelmatig deed ik ook aan een duatlon mee.”

“Als laatstejaars aspirant besloot ik mij aan te sluiten bij een fietsclub in de buurt. Dit was van bij het begin het AA Drink Young Lions team, waar ik de voorbije jaren enorm veel kansen kreeg. De wekelijkse trainingen op woensdag zijn telkens heel plezant en ook enorm leerrijk.”

“Ik heb dat eerste jaar de combinatie met triatlon nog even volgehouden, maar dan besloot ik om toch voluit voor het fietsen te gaan. Een beslissing waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Op de fiets zitten was en is immers wat ik het liefste deed en doe. Daarnaast heb ik ook verschillende jaren deelgenomen aan de Sven Nys Academy tijdens de zomervakantie. Dat waren ook superleuke en leerrijke momenten waar ik telkens naar uitkeek.”

“Het is dan ook een grote droom, die nu uitkomt, om de stap te kunnen zetten naar het Baloise Trek Lions team. Ik hoop daar de komende jaren verder te kunnen groeien en veel bij te leren van renners waar ik altijd al naar opkeek en die ik binnenkort mijn ploegmaats kan noemen. Het zal als 17-jarige zwoegen worden bij de beloftecategorie, maar ik ben enorm blij met het vertrouwen en de kans die ik krijg en zal dan ook het beste van mezelf geven.”

Sven Nys (sportief manager Baloise Trek Lions):

“Seppe laat zien dat hij ieder jaar progressie maakt. Hij is de laatste weken een vaste waarde geworden in de Belgische juniorenselectie. Dat hij uit onze eigen opleidingspiramide komt, maakt het verhaal alleen nog maar mooier.”

Eric Braes (ploegleider Baloise Trek Lions):

“Het is fijn om te zien dat de samenwerking met de AA Drink Young Lions zijn vruchten afwerpt. We houden Seppe al een tijdje in het oog en zien in hem een talentvolle veldrijder waarmee het aangenaam samenwerken is.”

Deel dit bericht