Aerts eindigt vijfde in openingsmanche Superprestige

USA LAS VEGAS CYCLOCROSS WORLD CUP SECOND STAGE MEN
Toon Aerts is zondag in het Nederlandse Gieten de openingsmanche van de Superprestige veldrijden vijfde geworden. Tom Meeusen kwam als zevende over de streep. De winst was voor de Nederlander Mathieu van der Poel.

Tim Merlier dook als eerste het veld in in Gieten, voor Tom Meeusen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel, die bij zijn wederoptreden in het veld meteen bij de pinken was. Merlier sleurde op kop en bepaalde het tempo. De renner van Crelan-Vastgoedservice kwam evenwel ten val toen hij over de balkjes sprong en moest enkele plaatsen prijsgeven.

Het tempo lag hoog, maar afscheiding kregen we nog niet meteen. Bij de eerste passage aan de finish was het Meeusen die op kop reed, enkele lengtes verder volgde Van der Poel met Van Aert en de rest van het pak.

Van der Poel schudde daarna even aan de boom en zette Van Aert onder druk. De wereldkampioen dichtte het kloofje, Meeusen zat niet ver. Het duo stak er duidelijk met kop en schouders bovenuit, in de achtervolging was het vooral Meeusen die het meeste werk verrichtte. Toon Aerts, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels volgden in zijn wiel.

Uiteindelijk ging de eindstrijd tussen Van der Poel en Van Aert. De Nederlander ging met de eindwinst lopen.

Bij de vrouwen eindigde Ellen van Loy net als Meeusen op de zevende stek. Loes Sels finishte vlak achter haar. Jolien Verschueren reed als zestiende over de finish.

De tweede Superprestige-manche van het seizoen wordt op 16 oktober in Zonhoven gereden.

WOUTERS: ‘TOM KOMT STEEDS MEER BOVEN WATER’

“Er waren vandaag duidelijk twee renners een klasse te sterk. Aan Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert was niets te doen”, aldus ploegleider Kris Wouters. “Daarachter kregen we wel een open wedstrijd met Toon Aerts en Tom Meeusen die geen onbelangrijke rol speelden. Toon had het langste zicht op de derde podiumplaats, maar door een foutje in de zandbak stond hij te voet en moest hij opnieuw de achtervolging inzetten. Dat kostte erg veel krachten en finaal kwam hij iets te kort en eindigde vijfde.”

“Tom Meeusen kende een moeilijke seizoenstart, maar komt steeds meer boven water. Hij zat mee in de achtervolgende groep en wist uiteindelijk zevende te eindigen. Corné Van Kessel en Thijs Van Amerongen kenden een mindere start en ook een mindere dag. Ze kwamen moeilijker in hun ritme en voor hun zat er geen dichte ereplaats in. Ik ben zeker wel tevreden van de inzet die de Telenet Fidea Lions vandaag getoond hebben.”

VANTHOURENHOUT: ‘WISSELVALLIGE WEDSTRIJD’

Sven Vanthourenhout: “De dames kenden een wisselvallige wedstrijd. Ellen had het vooral moeilijk in de beginfase en toen ze het juiste ritme had gevonden, waren de anderen al lang gaan vliegen. Ze eindigde zevende. Van Loes ben ik heel tevreden. Ze reed een dijk van een wedstrijd en kon een constant tempo blijven rijden en were achtste. Jolien heeft een echt pechweekend achter de rug. Na een gebroken achterderailleur gisteren in Neerpelt kende ze vandaag kettingproblemen. Dat in combinatie met een mindere dag zorgde ervoor dat ze op een 16de plaats strandde.”

Deel dit bericht