Aerts neemt vrede met tweede plaats in Iowa

aerts1509
Toon Aerts won vorig jaar de Telenet UCI Wereldbeker in Iowa, dit jaar moest hij vrede nemen met een tweede plaats na Eli Iserbyt.

“In het begin van de wedstrijd ging het vrij goed, maar daarna moest ik iets te veel focussen op ‘de mannen de Rode Brigade’ (Pauwels Sauzen-Bingoal), ze waren met veel vooraan”, aldus Aerts bij PlaySports.

“Maar goed, ik kon me goed handhaven vooraan en kon de klim altijd vooraan aanvatten en dat was hier heel belangrijk en op een gegeven moment kon ik daar dan samen met Eli naar boven rijden.”

Het duo sloeg een gaatje, maar een ronde later moest Aerts naar adem happen toen Iserbyt versnelde. “Die inspanning had me veel krachten gekost en ik heb mezelf daar opgeblazen. Ik kreeg opeens ook een klop van de hitte en kon dat hoge tempo niet meer rijden en dan zat de overwinning niet meer in”, aldus Aerts.

“Het parcours was lastig, samen met de hitte, dat maakte het zwaar. Ik hoop dat tegen volgende week de jetlag ook beter verteerd heb dan vandaag.”

Lars van der Haar finishte als zesde in Iowa, Jim Aernouts als achtste, Quinten Hermans als negende, Nicolas Cleppe als 12de en Thijs Aerts als 14de. 

Bij de vrouwen werd de cross gewonnen door de Canadese Maghalie Rochette. Ellen Van Loy kwam als 17de over de meet, Marthe Truyen als 27ste.

Deel dit bericht