Aerts vierde op Koppenberg

taerts
Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft voor de derde keer op rij de Koppenbergcross gewonnen. De wereldkampioen ontdeed zich iets voor halfweg van Europees kampioen Toon Aerts, die uiteindelijk vierde werd.

Kersvers Europees kampioen Toon Aerts bepaalde het tempo in de openingsronde, wereldkampioen Van Aert nam over in de tweede ronde en pakte de vijftien bonusseconden. Aerts pakte er tien, Klaas Vantornout vijf. Dat trio scheurde zich meteen los onder een beukende Van Aert. Van der Poel liet even begaan en moest een tiental seconden toe rijden in de afdaling.

Er vormde zich een kopgroep van zeven renners, met toekomstig Telenet Fidea Lion Lars van der Haar erbij. Iets voor halfweg haalde Van Aert de sloophamer boven, waarna van der Poel een spectaculaire terugval kende. Het groepje spatte uiteen, de Nederlander denderde na een halve ronde uit de top tien. In het wiel van de wereldkampioen zat ondertussen enkel nog de Europese kampioen.

Aerts plooide op de kasseien richting aankomst na een ronde te hijgen in het wiel van een ontketende Van Aert. Die viel uiteraard niet stil en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Voor Aerts volgde de man met de hamer, waardoor hij zich in een achtervolgend groepje moest nestelen. Achter dat groepje reed Corné van Kessel zoals steeds een egale cross.

Intussen ramde Van Aert driekwart minuut weg van de rest en sloop Pauwels weg naar de tweede stek. Van der Haar legde beslag op de derde stek. Aerts beet op de tanden en legde beslag op de vierde plaats. Van Kessel werd zevende, Tom Meeusen twaalfde en Daan Soete mooi veertiende.

Deel dit bericht