Afscheid van Corné en Quinten in Diegem

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE DIEGEM
De Telenet Superprestigewedstrijd in Diegem vormde voor Corné en Quinten het emotionele slotstuk van hun verblijf in onze ploeg. Twee van onze trouwste leeuwen reden er hun laatste wedstrijd voor de ploeg.

Lars dook als eerste het veld in van de laatste klassementscross van 2019. Ook Corné startte sterk, en het was de 28-jarige Nederlander die meeschoof in de kopgroep.

Quinten haperde even in de eerste ronde en moest al snel wat kloofjes dichten. Vooraan draaide Corné goed mee rond tot hij op twee rondes van de finish in de modder blijven steken. Corné werd wat teruggeslagen en Lars nam zijn plek over in de top-5. Lars snelde naar een 5de plek. Corné bolde binnen als 7de, net voor Quinten.

Corné Van Kessel (7de):

“Jammer dat ik mijn laatste cross voor de ploeg zo moet beëindigen. Vandaag zat er een beter resultaat in. Na die hapering in de modder had ik last van mijn bovenbeen en scheen. Helaas, want ik had tot dan uitzicht op een mooi resultaat. De laatste cross in deze outfit na zovele jaren voelt toch bijzonder aan.”

Mannen

1. Mathieu Van der Poel
2. Eli Iserbyt
3. Michael Vanthourenhout
5. Lars Van der Haar
7. Corné Van Kessel
8. Quinten Hermans

Bij de dames reed Ellen een voor haar atypische wedstrijd. Ze startte midden in het pak en schoof stelselmatig op richting top-10. Na vijf rondes legde ze beslag op een 11de plek. Onze youngster Marthe finishte als 27ste in Diegem.

Ellen Van Loy (11de):

“Jammer dat ik net een top-10 plek mis, maar ik ben toch heel content met deze prestatie. Ik reed vandaag een heel egale wedstrijd. Rochette stak me nog net voorbij in de slotronde, maar ik kon toch o.a. sterke concurrentes als Evie Richards en Maud Kaptheijns afhouden.”

Dames

1. Annemarie Worst
2. Ceylin Alvarado
3. Yara Kastelijn
11. Ellen Van Loy
27. Marthe Truyen

Deel dit bericht