Alles verloopt naar wens in Mallorca

MAllorca-cover
Sedert afgelopen donderdag vertoeven de renners van Telenet-Fidea Cycling Team in het zonnige Mallorca. Onder het toeziend oog van de ploegleiders worden er stevige trainingen afgewerkt. Alles staat in teken van het nieuwe veldritseizoen dat met rasse schreden dichterbij komt. Voorlopig loopt alles naar wens en Kris Wouters is meer dan tevreden.

“Het is hier momenteel heel warm”, begint Kris zijn verhaal. “De zon brandt goed en de temperatuur loopt regelmatig op tot 30 graden en meer. De renners laten dit echter niet aan hun hart komen en de trainingen lopen vooralsnog gesmeerd. De eerste dag hebben we twee uurtjes losgereden doordat we pas in de late namiddag waren aangekomen aan het hotel. Op vrijdag hebben we een duurtraining gedaan van vier uur en de sfeer zat er goed in.”

“Vanaf gisteren begon het echte werk. Eerst deden we een zeer intensieve crosstraining. Iedereen was super gemotiveerd en deed wat hij moest doen. De wattages waren ook dik in orde en het niveau ligt enorm hoog. Na die crosstraining vertrokken we voor een ritje van twee uur op de weg. Vandaag stond er opnieuw een dubbele training op het programma. Een ochtendloop op nuchtere maag gevolgd door een stevige rit van vier uur door de bergen. Het enige nadeel is dat we elke dag al lekke banden hebben gehad. Er liggen veel doorns op de weg, maar voor de rest gaat alles perfect”, aldus Kris Wouters.

Deel dit bericht