Bekaert wint in Valkenburg, Goeman derde

bekaertwint
De Telenet Fidea Lions hebben de juniorenwedstrijd van de Telenet UCI World Cup in Valkenburg gedomineerd. Yentl Bekaert klopte in een sprint met twee de Fransman Antoine Benoist. Derde werd Andreas Goeman. Bekaert is meteen ook de eerste leider in de wereldbekerstand.

Bekaert kende geen vlekkeloze race. Hoewel de Vlaming goed gestart was, moest hij door een val in de tweede ronde de voorsten even laten gaan. Toen hij zich hersteld had van die val had Benoist al een fikse voorsprong genomen. “Maar ik kon er gelukkig nog wel naar toe rijden. Ik heb in de laatste ronde alles gegeven om alleen weg te komen, sloeg ook even een gaatje, maar door een foutje van mijn kant sloot hij bijna weer aan. Maar ik kon hem achter mij houden tot de laatste bocht en als je daar als eerste in draait, heb je de wedstrijd al half gewonnen.”

Bekaert werd de eerste leider in het juniorenklassement van de Telenet Cyclo-Cross World Cup. “Hoewel de volgende manche in Koksijde mij niet zo goed ligt als een ronde zoals hier in Valkenburg, hoop ik de trui uiteraard vast te houden. Ik zal nu ook wel favoriet voor het EK van komende week zijn, zeker?”, vertelde hij aan CyclingOnline.nl.

Deel dit bericht