Belofte Marthe Truyen viert contractverlenging

IMG_3864-4
Onze Belgische belofte Marthe Truyen heeft haar contract bij Telenet Fidea Lions verlengd tot aan het eind van haar beloftenperiode in 2021. Donderdag start ze met de Belgische selectie in de BeNe Ladies Tour.

Afgelopen winter pakte onze 19-jarige renster uit Nijlen als tweedejaarsbelofte een zilveren medaille op het BK voor beloften in Kruibeke. In de wereldbeker voor beloften eindigde ze op een knappe 9de plek. Op het WK in het Deense Bogense finishte ze 14de. Verder was een 6de plek in de Soudal Classics in Hasselt een uitschieter.

Marthe maakte in 2018 als eerste renster de overstap van het AA Drink Jongerenteam naar de Telenet Fidea Lions. Nu verlengt de studente industrieel ingenieur haar verblijf bij TFL tot aan het eind van haar beloftenperiode in 2021.

Afgelopen zondag sprintte Marthe nog naar haar eerste podiumplek op de weg in de GP Sofie Goos in Antwerpen. Haar opvallende wegcampagne werd beloond met een selectie voor de BeNe Ladies Tour met de Belgische nationale ploeg. Deze vierdaagse internationale rittenwedstrijd start donderdag in Utrecht. Ook Ellen Van Loy treedt aan voor de Belgische ploeg.

Marthe Truyen:

“Telenet Fidea Lions is de veldritploeg waar ik me op de meest ideale manier kan ontwikkelen als renster. De structuur zit heel goed en alles wordt foutloos geregeld. Ik voel me heel goed bij ploegmaats Ellen en Fleur. Ik kan me op dit moment geen betere ploeg voorstellen. Ploegleider Kris Wouters is ook mijn persoonlijke trainer, die me van dichtbij opvolgt. Bovendien vormen de ploegstages een ideale manier om het seizoen voor te bereiden. Deze contractverlenging geeft mentale rust in aanloop naar het veldritseizoen. Dat is toch een zorg die van je schouders valt en dat doet deugd.”

“Het hoogtepunt van het afgelopen veldritseizoen was voor mij een 22ste plek in de wereldbekermanche in Pontchateau. Die uitslag op zich zegt misschien niet zoveel, maar in een ijzersterk deelnemersveld finishte ik er wel als 5de belofte. Die wedstrijd kwam vooral een week na een grote ontgoocheling, namelijk mijn zilveren medaille op het BK in Kruibeke, waar ik van veel meer had gedroomd. In Pontchateau toonde ik dat ik kon terugvechten na een tegenslag.”

“Ik wil komende winter als derdejaarsbelofte vooral dichter bij de toppers komen. Beloften en elites rijden bijna alle wedstrijden samen. Twee jaar geleden finishte ik steeds op 5 minuten van de winnares bij de profs. Afgelopen winter was dat nog 3 minuten. Ik hoop dat nu terug te brengen naar 2 minuten en soms misschien zelfs 1 minuut. Ik kan rekenen op een sterke start. Die hoop ik nog langer door te trekken in de wedstrijd zelf. In de wereldbekerwedstrijden hoop ik nog meer UCI-punten te sprokkelen om mijn startpositie te kunnen verbeteren en op het WK wil ik de top-10 binnendringen.”

“Ik blijf focussen op de cross, maar wil ook wel presteren op de weg. Dat lukte al aardig met mijn allereerste podiumplek in Antwerpen afgelopen weekend. Donderdag start ik in de BeNe Ladies Tour, een rittenwedstrijd met heel wat internationale toppers aan de start. Ik ben er gezond zenuwachtig voor. Het is vooral een mooie kans om meer ervaring op te doen op een hoog niveau. Wie weet wat valt er nog uit de bus.”

Deel dit bericht