Corné kan leven met tweede plaats in Overijse

belgaimage-130243264-full
Ondanks een slechte start behaalde Corné Van Kessel alsnog een tweede plaats in de Druivencross in Overijse. "Fijn", aldus de Nederlander van Telenet Fidea Lions. "Dit was het hoogst haalbare vandaag."

Met zeven podiumplaatsen en de zege vorige week in Hasselt toonde de Nederlander al dat hij bezig is aan een uitstekend seizoen. In Overijse boekte hij zijn achtste podiumplek. “Ik moet gewoon mijn kans blijven gaan in de wedstrijden zonder de grote toppers”, klonk het bij de Telenet Fidea Lion. “De voorbije wedstrijden lukt me dat vrij goed. Met dit resultaat, tweede achter Mathieu Van der Poel, ben ik heel blij en ik denk dat we een mooie cross hebben gereden. Hier word je crosser voor en ik vind dat gewoon plezant, zo’n echte cross.”

De Nederlander is bijna een uitzondering in veldritland, want in tegenstelling tot heel wat andere toppers trok hij niet op stage in Spanje de voorbije twee weken. “Ik denk niet dat het me veel nadeel heeft opgeleverd. Als je uit Spanje komt, is er toch altijd een temperatuurshock. En zeker nu, met de koude en regen in de wedstrijden van Essen en vandaag, moet je toch wennen en ik had die aanpassing niet nodig. Ik heb de voorbije weken ook gewoon mijn duurtrainingen kunnen afwerken en ik heb ook de nodige rust genomen. Alleen doe ik dat bij mij in de buurt en niet in Spanje. Je kan ook trainen met een thermovest en dikke handschoenen en al bij al heb ik maar één keer echt regen gehad.”

Niet enkel Corné kon zich tonen tijdens de wedstrijd. Daan Soete reed een tijdje lang mee met de achtervolgers op winnaar Mathieu Van der Poel en kon beslag leggen op de zevende stek. Quinten Hermans blijft zijn rookie seizoen uitstekend afwerken, hij werd negende. Jim Aernouts greep als twaalfde net naast een toptienplaats.

Bij de dames konden de Telenet Fidea Lions rekenen op de modderduivelinnen Ellen Van Loy en Fleur Nagengast. Het duo slaagde er echter niet in om in de Druivencross de voorposten van de wedstrijd te bezetten. Van Loy werd twaalfde op 2’34”, terwijl Nagengast een minuutje later binnen kwam als vijftiende.

Bij de U23 werd Thijs Aerts tweede na een sterke inhaalrace. Yentl Bekaert nam de kopstart in de wedstrijd, maar na een aantal valpartijen zakte hij wat terug.

Deel dit bericht