Corné pakt eerste podiumbloemen in 2018 in modderfestijn op Balenberg

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Op Nieuwjaarsdag eindigde Corné derde in de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Baal. Titelverdediger Toon eindigde op plek vier in de Grote Prijs Sven Nys.

Toon kende een goede start en maakte deel uit van een kopgroep van vier renners. Een onfortuinlijke valpartij in een technisch, modderig stuk kostte de titelverdediger echter kostbare tijd.

Zo kwamen Toon en Corné samen in de achtervolging op Laurens Sweeck, op dat moment nummer drie in de cross. Corné en Toon maakten de aansluiting bij Sweeck en in de slotronde toonde Corné zich de snelste na een foutje van Toon. Corné eindigde op Nieuwjaarsdag zo op het podium als derde. Toon finishte 4de, Jim 13de.

Corné Van Kessel:

“Mathieu en Wout trokken van bij de start stevig door. Ik ben mijn eigen tempo blijven rijden en kon zo weer aansluiten en sprinten voor de derde plaats. Het was niet echt stoempen vandaag, maar vooral glad. Dit was een plezant parcours waar ik altijd graag kom. Zo modderig als vandaag is de mooiste staat van dit parcours.”

“Toon gaat altijd snel van start op de zware parcoursen. Het is plezant dat we konden samenwerken om Sweeck bij de kraag te vatten. Achter Van der Poel en Van Aert is de derde elke wedstrijd toch een beetje een winnaar.”

Toon Aerts:

“De cross begon goed. Ik was meteen mee met het eerste groepje. Maar toen viel ik en belandde met mijn hele lichaam in een plas. Tegen het einde van de koers kreeg ik het hierdoor vreselijk koud en had ik moeite om me te concentreren.”

“Uiteindelijk mag ik dan nog blij zijn dat ik dichtbij het podium eindig. Het tempo en het gevoel zat namelijk goed, maar de valpartij nekte me een beetje.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Corné Van Kessel
4. Toon Aerts
13. Jim Aernouts

Klassement DVV Trofee

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Wout Van Aert
5. Lars Van der Haar

Deel dit bericht