Corné strandt net naast podium na ongelukkige valpartij

CYCLOCROSS DVV TROPHY FLANDRIENCROSS HAMME
Corné behaalde een vierde plek in de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Hamme. In de Flandriencross kwam onze 26-jarige Nederlander na een aanraking met een toeschouwer ten val, maar hij miste nog op de valreep een podiumplek. Lars eindigde 7de en behoudt zijn tweede plek in het klassement.

Corné en Toon startten redelijk goed. Al reed in de eerste ronde geen enkele Telenet Fidea Lion in de top-5. Lars, Daan en Jim kenden een moeizame start. Corné en Toon slaagden erin op te schuiven en maakten al snel deel uit van een achtervolgende groep op Mathieu Van der Poel.

In de derde ronde sloeg het noodlot echter toe voor Corné. Een onvoorzichtige toeschouwer stak zijn hand uit en raakte zo Corné, die ten val kwam. Hij verloor zo kostbare tijd en posities. In het tweede deel van de wedstrijd kon hij toch weer opschuiven naar de top-5. In de slotronde kwam onze taaie Nederlander zelfs nog in de buurt van het podium. Hij strandde op een zucht van Michael Vanthourenhout, die 3de eindigde.

Lars reed een sterker tweede deel van de wedstrijd en eindigde 7de. Toon werd 10de, Daan 12de en Jim 16de. In het DVV Verzekeringen Trofee-klassement blijft Lars tweede. Toon is nu vierde. De volgende manche vindt op zaterdag 9 december plaats in Essen.

Corné Van Kessel (4de):

“Mijn benen waren goed, maar een slag van een toeschouwer in de derde ronde verbrodde mijn wedstrijd. Ik voelde me vandaag goed en deed mee voor het podium, maar door die slag kwam ik ten val en verloor ik talloze plaatsen.”

“Ik zeg niet dat ik met Mathieu mee had gekunnen, maar Michael en Wout zaten in dezelfde groep als mij toen ik viel. Dan rij ik op het eind nog bijna naar Michael (3de) toe. Ik was zeker goed genoeg voor het podium.”

Toon Aerts (10de):

“Het liep niet echt goed vandaag. Bij de start zat ik al vast omdat het een gedrum was. Dan kon ik redelijk snel opschuiven en was ik mee, maar toen was het ronde na ronde sukkelen. Ik kreeg ook te kampen met lekke banden en daardoor verloor ik heel wat plaatsen.”

“Op een bepaald moment reed ik bijna twee minuten achter de leider. Maar ik ben blijven rijden voor het klassement. Ik kwam ook bij Jim en dan heb ik het geluk dat ik deel uitmaak van een sterk team. Jim heeft gedurende twee rondes kop getrokken waardoor ik op de rechte stukken even krachten kon sparen. Zo kwam ik bij Daan, en die deed net hetzelfde. Daar ben ik wel dankbaar voor. Zij offeren daarmee hun cross op, maar ik blijf dankzij hen wel in strijd voor het klassement.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Michael Vanthourenhout
4. Corné Van Kessel
7. Lars Van der Haar
10. Toon Aerts
12. Daan Soete
16. Jim Aernouts

Klassement DVV Trofee

1. Mathieu Van der Poel
2. Lars Van der Haar + 01:44
3. Wout Van Aert + 02:18
4. Toon Aerts + 02:28
8. Corné Van Kessel + 04:15
11. Daan Soete + 07:35
16. Jim Aernouts + 12:13

Deel dit bericht