Corné verwacht zondag spannende strijd in Leuven

cvk0501RG
Een week voor de nationale kampioenschappen in het veld is het militair domein in Heverlee zondag het strijdtoneel voor de zesde manche van de Soudal Classics. Corné neemt de favorietenrol op zich!

Corné behoort zondag tot het kransje favorieten voor de overwinning. De renner van Telenet Fidea Lions was eerder op het seizoen al de beste in de GP Hasselt en hoopt in Leuven, waar Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert net als onze Lars Van der Haar niet aan de start komen, dat kunstje over te doen.

“Die zege in Hasselt was voor mij het hoogtepunt van het seizoen”, blikt Corné terug. “Zeker door de manier waarop. In de eerste bocht lag ik al tegen de grond, maar na een lange achtervolging zat ik halfweg cross al terug op koers voor het podium. Uiteindelijk streed ik met Toon Aerts voor de zege. Veel mooier kan het niet. Ook in Leuven verwacht ik zo’n mooie wedstrijd. Zonder een aantal toppers zal er zeker niet minder spanning zijn. Of ik als favoriet meer druk voel? Voorlopig niet. Mijn troef is dat ik altijd mijn eigen wedstrijd kan rijden.”

Op nieuwjaarsdag werd Corné nog knap derde in de GP Sven Nys in Baal, zijn tiende podiumplaats van het seizoen. Een bewijs van zijn regelmatig seizoen. In de wereldbeker staat de Nederlander knap vierde, net zoals in de UCI-ranking. “Die prestatie in Baal schat ik even hoog in als mijn overwinning in Hasselt. Dat ik in de UCI-ranking zo hoog zou staan, had ik nooit verwacht. Die plaats heb ik te danken aan mijn regelmaat. Vorig jaar eindigde ik maar drie keer buiten de top tien, dat wilde ik ook dit seizoen herhalen (Corné eindigde voorlopig drie keer buiten de top tien, nvdr.).”

Opmerkelijk: Corné is één van de weinige renners die tijdens het seizoen niet kiest voor een stage. “Een bewuste keuze”, vertelt hij. “Ik kan me thuis ook voldoende focussen op mijn trainingen. Bovendien hebben Kris Wouters, mijn trainer, en ik voor een uitgebalanceerd programma gekozen.”

Deel dit bericht