Corne zegeviert na helse achtervolgingsrace, Toon maakt 1-2 compleet

CYCLOCROSS GP HASSELT MEN ELITE
Corne heeft op een straffe manier de derde Soudal Classics manche in Hasselt gewonnen. In de eerste bocht kwam onze 26-jarige Nederlander ten val. Hij dook als een van de laatsten het veld in, maar kon terugkeren in de kop van de wedstrijd en voerde er samen met Toon de schifting door. Beide Telenet Fidea Lions gingen samen de slotronde in. Aan het eind toonde Corne zich nipt de sterkste. Toon maakte het Telenet Fidea Lions-feest compleet met een tweede plek.

Jim was de beste Telenet Fidea Lions starter. Jim kon al snel opschuiven naar de derde positie, maar kreeg dan met een lekke band te kampen op een erg ongelukkig moment. Dik balen voor Jim, die daardoor terugzakte en zich wel nog naar een 13de stek vocht.

Corne kende een dramatische start in Hasselt. Net als vorige week kwam hij ten val, al gebeurde hij deze keer in de allereerste bocht van de wedstrijd. Hij sprong terug op zijn Trek-fiets en kon uit een van de allerlaatste posities aan een lange inhaalrace beginnen.

In het Kapermolenpark schoof Toon al snel op vanuit pakweg tiende positie naar de kop van de wedstrijd. Afwisselend met Merlier, Van der Poel en Meeusen voerde hij de wedstrijd aan. Ook Corne kon na een geweldige krachttoer vooraan de aansluiting maken.

Beide Telenet Fidea Lions beslisten de wedstrijd door in de voorlaatste ronde samen weg te rijden. Toon en Corne begonnen samen aan de slotronde. Door een sterk maneuver stoof Corne net voor de laatste bocht Toon voorbij en spurtte zo naar een ongelooflijke zege. Toon maakte de Telenet Fidea Lions triomf compleet met een tweede plek.

Limburger Quinten kende geen makkelijke wedstrijd. Hij slaagde er nooit in vooraan helemaal de aansluiting te maken, maar eindigde toch nog al strijdend op een knappe 6de plek. De 21-jarige Nicolas Cleppe viel net naast de top-10 met een 11de stek.

Corne Van Kessel:

“Dit doet heel veel deugd. De ontlading is enorm groot. Toon, David en Tom zijn sterke renners hier vandaag aan de start. Ondanks de drie grote afwezigen was het een enorm spannende wedstrijd. Toen ik in de eerste bocht viel dacht ik: “Dju!”. Je ligt daar en dan is het zaak om zo snel mogelijk weer je fiets te pakken, de ketting er op te leggen en dan gewoon achteraan aan te sluiten. Op dat moment had ik nooit meer gedacht dat ik vandaag zou winnen. De eerste anderhalve ronde kon ik niet diep gaan omdat ik in het pak gevangen zat.”

“Het kostte heel veel energie om terug te komen. Maar ik rij momenteel met een heel goed gevoel rond. Dat geeft vertrouwen om deze prestatie te kunnen neerzetten. Ik ben al een tijdje goed bezig, maar ik kom elke week wel iets tegen waardoor de uitslag minder is. Vandaag opnieuw. Maar doordat de koers voorin gesloten bleef kon ik terugkeren.”

Toon Aerts:

“Door de korte aankomststrook wist ik dat diegene die als eerste de weg opdraaide de meeste kans maakte. Ik had nooit verwacht dat Corne op die plaats nog voorbij zou komen. Achteraf bekeken zat ik de laatste ronde met een dichtgeknepen keel. Het beste was eraf bij mij.”

“Ik verwachtte Corne en Quinten zeker vooraan in het begin van de wedstrijd. Het viel dus meteen op dat er iets mis was met Corne. Ik denk dat Quinten lang aan de rekker heeft gehangen. Corne was wel sterk genoeg om nog terug te komen. Het was leuk om met twee ploegmaats voor de overwinning te kunnen strijden.”

“Deze periode dient voor mij om te trainen voor de kerstperiode en de kampioenschappen. Die periode is voor een crosser de belangrijkste van het hele seizoen. Ik heb een lange reisdag achter de rug en morgen vertrek ik weer naar Mallorca voor het tweede deel. Deze wedstrijd was ideaal om de hartslag nog eens hoog te krijgen.”

Uitslag (41 deelnemers)

1. Corne Van Kessel
2. Toon Aerts
3. David Van der Poel
6. Quinten Hermans
11. Nicolas Cleppe
13. Jim Aernouts

Deel dit bericht