Daan stunt met podiumplek in Koksijde: ‘Mooiste dag uit profcarrière’

KOKSIJDE CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS MEN
Daan heeft op het Belgisch Kampioenschap in Koksijde brons behaald. In een wedstrijd waar hij lang naartoe leefde streed hij samen met Toon voor de derde podiumplek. In de slotronde toonde Daan zich net iets sterker. Hij kwam juicheld als derde over de meet. Toon kwam na een lange strijd als 4de aan.

Daan en Toon streden in Koksijde om de derde podiumplek. Ze bundelden hun krachten in de achtervolging op de twee leiders. In de slotronde toonde Daan zich een tikkeltje sterker. Hij behaalde zo een oververdiende podiumplaats na een sterk seizoen.

Daan Soete:

“Dit is de mooiste dag uit mijn profcarrière. Ik zat al lang met dit kampioenschap in mijn hoofd. Zandparcoursen liggen me. Vooraf had ik gehoopt op top-5, mits een superdag was misschien top-3 mogelijk. Deze prestatie overtreft toch mijn verwachtingen.”

“Toon en ik konden op sommige stukken samenwerken. Maar hij was erg sterk op de lange stukken. Daar reed hij me wel eens uit het wiel, maar op de zandstukken kon ik hem weer bijbenen. Ik kon ook recupereren wanneer Toon van de fiets moest in het zand en ik op de fiets kon blijven.”

“In de laatste zandstrook na de materiaalpost kon ik versnellen richting podiumplek. Met het oog op een WK-selectie vormt deze wedstrijd alweer een pluspunt, samen met mijn mooie resultaten in de wereldbekerwedstrijden.”

Toon Aerts:

“De conditie is echt goed. Dus ik kijk wel uit naar de komende wereldbekerwedstrijden en het WK. Toch kan ik niet 100% tevreden zijn met mijn resultaat. Daan en ik konden als ploegmaats goed samenwerken in de achtervolging. Helaas verschillen onze profielen. Daan is meer een type zandspecialist, terwijl ik de hele ronde een hoog tempo probeer aan te houden.”

“Vroeg of laat krijg ik een kampioenschap op mijn maat. Dan hoop ik in dezelfde conditie aan de start te komen en wie weet waar ik dan uitkom. Toch wil ik nu eerst en vooral wat genieten van de beloftentitel van mijn broer.”

Uitslag

1. Wout Van Aert
2. Laurens Sweeck
3. Daan Soete
4. Toon Aerts
10. Quinten Hermans
13. Jim Aernouts
14. Nicolas Cleppe

Deel dit bericht