Derde plaats voor Quinten in Fiuggi

ITALY FIUGGI CYCLOCROSS WORLD CUP UNDER23
Een week na zijn glorietocht op het BK heeft Quinten een derde plaats behaald in de voorlaatste Wereldbekermanche in Fiuggi. Thijs finishte op een knappe vijfde plek, Nicolas ging terug naar huis met een twaalfde plaats.

De wedstrijd bij de beloften was er een met twee gezichten. Bij de start zag het parcours nog wit en was het glad, maar na een paar rondes trad de dooi in en kregen de renners een glibberig onderlaagje onder de wielen. ‘En dat heeft me de cross gekost’, zegt Quinten na afloop.

De kersvers Belgische beloftenkampioen startte goed en ging samen met wereldkampioen en latere winnnaar Iserbyt even op pad. ‘Maar ik wachtte een ronde te lang om van banden te wisselen. Ik was begonnen met een zacht profiel en dat ging goed. Tot het begon te dooien en in de technische stroken maakte ik elke keer een foutje meer dan de rest. Daar verloor ik veel tijd en zo kon ik niet meer winnen.’

Hij eindigde uiteindelijk na Iserbyt en de Italiaanse thuisrijder Bertolini op een knappe derde podiumplaats. Opnieuw, want in alle WB-manches waar Quinten aan de start stond, eindigde hij nadien op het podium. Winnen zat er echter nog niet in. ‘Hopelijk kan ik daar in de slotmanche in Hoogerheide verandering in brengen’, besloot hij.

Verder reed beëindigde Thijs een sterke wedstrijd op een vijfde stek. Nicolas reed uit als twaalfde.

Deel dit bericht