Dubbele eindwinst! Tom en Fleur halen Wereldbekerklassement binnen

IMG_20180128_150100-2
Zowel de eindzege in de wereldbeker bij de heren en vrouwen beloften gaat naar de Telenet Fidea Lions. Tom was al zeker van de eindzege, en Fleur maakte het plaatje compleet door op haar verjaardag de eindzege uit de brand te slepen.

Tom was na de wereldbekermanche in Heusden-Zolder al zeker van de eindoverwinning. In de slotmanche in Hoogerheide begon hij met pech aan de wedstrijd. Tom mistrapte zich en kwam vlak na het startschot ten val.

Achteraan het peloton begon hij aan een lange achtervolging. Al snel kreeg hij de top-5 in het vizier en stootte hij door naar de tweede positie. Hij naderte tot op 12 seconden van leider Iserbyt, maar in de slotrondes moest hij logischerwijs zijn inspanningen bekopen. Tom eindigde knap 2de, Belgisch kampioen Thijs werd 7de.

Tom Pidcock (eindwinnaar Wereldbeker U23):

“In de start miste ik met mijn voet de pedaal. Het volgende moment dat ik herinner lag er een stapel fietsen op mij. Nog nooit lagen zoveel fietsen bovenop mij. Ik hoop dat er een mooie beelden van zijn.” (lachend)

“Ik moest helemaal achteraan het peloton starten, maar ik voelde me sterk. Ik kon sterk terugkeren op Eli, maar in de laatste rondes ging het licht een beetje uit. In Heusden-Zolder was ik al zeker van de eindoverwinning, maar ik ben erg blij met deze trofee als eerstejaars belofte.”

“Nu ligt de focus op het Wereldkampioenschap in Valkenburg. Mijn prestatie vandaag gaf me veel vertrouwen. Ik heb het parcours nog niet gezien, maar Sven Nys vertelde me dat het het mooiste crossparcours is in de afgelopen 20 jaar. Dus het moet wel mooi zijn!”

Thijs Aerts:

“Ik kende een slechte dag. Ik raakte geen meter vooruit en al bij al is een zevende plek nog niet slecht. Ik ben blij met de derde plek in het eindklassement. In de wedstrijd zag ik dat ik mijn podiumplek kon behouden.”

“Hopelijk heb ik volgende week een betere dag en worden we dan beter van deze prestatie. Ik zou graag in Valkenburg op het podium staan aangezien ik de vorige twee edities steeds vierde eindigde.”

JARIGE FLEUR HAALT EINDZEGE BINNEN

De jarige Fleur haalde in eigen land haar eerste eindzege in de Wereldbeker binnen. Onze 20-jarige dame kende een moeilijke start en vocht zich uiteindelijk naar een 28ste stek, die volstond om de welverdiende eindzege binnen te halen.

Ellen ging als een speer van start, maar kwam aan het eind van de eerste ronde ten val. Ze kon de strijd verderzetten en eindigde uiteindelijk als 15de.

Fleur Nagengast (eindwinnares Wereldbeker U23):

“Door de brug aan het begin van het parcours was het een hectische start. Ik was niet al te snel weg en dan begon ik nog te klungelen met fietswissels. Op het einde van de wedstrijd kwam ik er door en kon ik nog wat plaatsen opschuiven. Dat gevoel wil ik graag meenemen naar volgende week.

“Misschien was ik vandaag iets te zenuwachtig voor de eindzege in de Wereldbeker. Ik ben natuurlijk superblij met deze trui, de eindzege was een belangrijk doel geworden. Dit is natuurlijk het mooiste verjaardagscadeau dat ik mezelf kon schenken.”

“Het WK in Valkenburg zal heel lastig worden. Evie Richards is de topfavoriete, maar ik ga er alles aan doen om zelf de titel te pakken. Zaterdag wordt mijn eerste wereldkampioenschap in Nederland.”

Ellen Van Loy:

“De schade van de valpartij viel lichamelijk mee. Maar alles stond scheef en ik verloor veel tijd. Het was lastig strijden tegen een internationeel deelnemersveld dat in topvorm is. Maar ik ben tevreden met mijn achtste plek in het eindklassement. Top-10 is mooi tussen al die namen.”

Uitslag beloften

1. Eli Iserbyt
2. Tom Pidcock
3. Joris Nieuwenhuis
7. Thijs Aerts

Eindklassement wereldbeker

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Thijs Aerts

Uitslag vrouwen

1. Sanne Cant
2. Eva Lechner
3. Marianne Vos
15. Ellen Van Loy
28. Fleur Nagengast

Eindklassement vrouwen

1. Sanne Cant
2. Kaitlin Keough
3. Eva Lechner
8. Ellen Van Loy
14. Fleur Nagengast

Eindklassement vrouwen beloften

1. Fleur Nagengast
2. Ceylin Alvarado
3. Laura Verdonschot

Deel dit bericht