Dubbele Wereldbekerzege in Tabor

CZECH REPUBLIC CYCLOCROSS WORLD CUP TABOR MEN
Onze twee kersverse Europese kampioenen hebben voor een stunt gezorgd in de vijfde Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor. Zowel Lars als Lucinda keerden met een beklijvende zege huiswaarts.

Lucinda reed in een waanzinnig spannende slotronde in Tabor weg uit een elitegroepje van zes rensters. Ze knalde zo naar haar derde zege op een week tijd, haar vijfde dit seizoen, én de leidersplaats in de Wereldbeker. Ook Shirin liet zich opmerken. Ze kon lang de allerbesten bijhouden en finishte uiteindelijk sterk 7de en tweede belofte. Dat exact een jaar na haar zware tuimelperte in Tabor.

Bij de mannen zagen we een dominant vertoon van Lars. Hij toonde erg veel initatief en matte ronde per ronde de tegenstand af. In de slotronde rekende hij ook af met Eli Iserbyt en reed zo naar een fantastische Wereldbekerzege, zijn eerste sinds 2017. Toon finishte solide als vierde.

Onze beloften kenden geen makkelijke openingswedstrijd van de wereldbeker voor U23. Ze finishten wel allebei nog in de top 10, Pim als 8ste, Thibau als 10de.

Deel dit bericht